keskiviikko 3. toukokuuta 2023

Vanhaa kiertoon

Maalla tuntuu olevan loppumaton varasto villasukkia; uusia, vähän käytettyjä, paljon käytettyjä, pareja ja parittomia. Viime kesänä kävin läpi yhden noista loputtomista laatikoista ja äiti pesi viimeisinä kotonaolo päivinään ne. Nyt otin ne, tai oikeastaan osan niistä, jatkokäsittelyyn.

Muutama pari oli suoraan sellaisia, että lähetin ne serkun miehelle navettasukiksi. Yhden parin parsin ja laitoin mukaan viestiä, että pistäisi roskiin, kun on kerran likaisiksi käyttänyt. Noita ei enää kannata pestä tai parsia, mutta kyllä niitä jonkun hetken vielä pitää. 


Yhden parin otin mukaan terittämistä varten. Mielestäni niissä oli kauniit ja ehjät varret, mutta terät niin huonossa kunnossa, ettei enää kannattanut parsia. Lisäksi alkuperäiset terät olivat kokoa 45 ja tulevan käyttäjän jalka kokoa 42. 

Tuo raitakuvio on minusta todella näyttävä, vaikka se on äärimmäisen yksinkertainen: *3 krs mustaa, 2 krs harmaata, 1 krs mustaa, 1 krs harmaata, 1 krs mustaa, 1 krs harmaata, 1 krs mustaa, 2 krs harmaata*, toistetaan * -* toiseen kertaan ja kudotaan vielä 3krs mustalla. 
 
 
Sukassa on 16 silmukkaa puikolla, jotka kavensin 14 silmukkaan puikolla ensimmäisellä kutomallani kerroksella. Kudoin kaksi jämänöttöstä harmaata nilkkaresoriksi. Kantapäähän 16+16 silmukkaa, vahvistettu kantapää x kerrosta. Kantapohjaan 8+8 silmukkaa. Kantalapun reunasta nostin 16 silmukkaa. Kavennukset joka toinen kerros kunnes 13 silmukkaa puikolla. 


Teräosa kudottu erilaisista harmaista jämänöttösistä. Kärkikavennuksena normaali sädekavennus.
 
Arvioin uuden osan painoksi noin 100g, koska unohdin käyttää nämä punnituksessa. Lankaa käytetty vuoden alusta  1778g.

Ei kommentteja: