keskiviikko 15. maaliskuuta 2023

Epäonnistunut pakkaus

Tein hirveän määrän meta-työtä ja mietin hirveästi kaikkea valmiiksi reissua ajatellen. Paikan päällä tuli sitten todettua, että luulin ajatelleeni enemmän kuin olin oikeasti ajatellut vai onko oikeampi ja rehellisempi ilmaus, että en ollut ajatellut yhtään mitään. 

Omalta osaltani mokasin esimerkiksi sellaiset asiat kuin pareo ja päähine. Yksi kankaankappale ei matkalaukussa paljon tilaa vie, mutta siitä on loppujen lopuksi moneksi: se toimii aurinkosuojana ja lämmikkeenä, se käy huivina ja mekkona sekä rantavaatteena. Tästä voi siis jo päätellä, oliko matkassa mukana yhtään pareota - no, ei tietenkään ollut. Sisukkaasti päätin selvitä ilman ja olla ostamatta uutta, koska minulla on niitä jo kasa. Päähine - niinpä niin, kuka olikaan se joka kuvitteli selviävänsä tuntien kävelylenkeistä polttavassa auringossa ilman pääsuojaa. Hep, kiitos ja kumarrus, minähän se. Olisi pitänyt tajuta, että vaikka Suomessa ei kesällä mitään pääkappaletta tarvitse, on tuolla kuitenkin aurinko hiukan erilaista. Selllainen oli siis pakko ostaa. Samoin kuin varvastossut, en ollut yhtään ajatellut nenääni pidemmälle siinäkään, että altaalle tarvitaan kosteutta kestävät kengät, ei sinne voi nahkaballeriinoissa mennä. 

Herra Kirjoitus puolestaan vannoi ja vakuutti selviävänsä vähäisellä määrällä sukkia ja alusvaatteita, ja minä uskoin. Virhe. Ensimmäisten parin sukattoman kävelykilometrin jälkeen alkoi kuulua kyselyä, etteikö niitä sukkia pakattukaan mukaan, kun kengät hiertävät - no, pakattiin, mutta ei riittävästi, koska yksi mies sanoi käyttävänsä vallan kenkiä ilman sukkia. Alusvaatteiden suhteen olisi pitänyt tajuta, että rakas puolisoni hikoilee kuin pieni porsas (joka muuten ei oikeasti hikoile), niitä olisi pitänyt varata päivää kohti useammat vaihtokappaleet. En varannut, joten joutui raukka pitämään hikisiä ja minua harmitti.

Keventääkseni kosmetiikkapakaasia jätin kosteusvoiteen kotiin - jälleen tyhmästi tehty. Tai no miten sen ottaa, sainpahan hyvän syyn ostaa purkillisen paikallista aloe vera- voidetta. Myöskään en tajunnut huolehtia passipusseja maalta ajoissa mukaan eli nyt matkustettiin vallan ilman niitä - toisaalta eipä niille tuolla kovasti tarvettakaan ollut. Herra Kirjoitukselle mukaan pakkaamani minilaukku oli sekin aivan liian pieni - en minä tajunnut millainen halko hänen puhelimensa on. No onneksi olin ottanut isommankin laukun mukaan, ja se toimi. 

Ensi kerralla pitää sitten keskittyä hiukan tarkemmin siihen, mitä todella kannattaa ottaa mukaan ja miten paljon vaatteita tarvitsee reissua varten.

Ei kommentteja: