lauantai 25. kesäkuuta 2022

Juhannuksen lankapuuhat

Juhannus meni yötöissä, mikä tarkoitti sitä, että keskityin päivisin lähinnä nukkumiseen. Jotain pientä lankapuuhastelua kuitenkin ehdin tehdä. Päättelin jo aiemmin valmistuneiden seitkytluvun sukkien langanpäät. Samoin vihreiden sukkien osalta. Nämä viimeksi mainitut ovat menossa navettasukiksi serkun miehelle ja ovat mallia perus - hyvin perus. 
 
Painoa sukilla 123g. Vuoden alusta 1442g.


Jokin aika sitten sain naamakirjasta korin, jossa oli epämääräinen kasa lankoja, tilkkuja ja puolivalmiita töitä. Tämän korin kävin Herra Kirjoituksen kanssa läpi ja totesin siellä olevan jonkin verran sukkalankoja, yhden purettavan sukan alun, yhden purettavan sukan ja epämääräisen vyyhti kalastajanlankaa. Lisäksi siellä oli puolivalmis puuvillainen liina ja epämääräinen kalastajanlangasta tehty virkkaus. Ensimmäisestä päätin tehdä pöytärätin,vaikka valkoinen väri ei paras mahdollinen olekaan. Kalastanlangasta tehdyn - mahdollisesti puolivalmiin tyynynpäälisen- purin myös siihen mittaan, että siitäkin tulee rätti, se kun on materiaaliltaan sopivan karkea tuohon käyttöön. 
 
 
Lisäksi purin korissa olleet sukan alun ja parittoman sukan, kankaista valitsin itselleni pari pientä palasta, joista ajattelin ommella itselleni sukat. Loput kankaat ajattelin pistää tyrkylle roskalavalle, jospa joku niistä ompelisi nukenvaatteita, sen isompaan niistä ei ole. Korissa oli myös enemmän tuota kalastajanlankaa, vajaa kerä tuota valkoista puuvillalankaa sekä muutamia nöttösiä ja pari isompaa kerää sukkalankaa. Näiden lisäksi vielä muutama kerä epämääräisiä "mitähän nää mahtaa olla lankoja". No, kyllä niistäkin varmaan jotain syntyy. 

Kori itsessään saa toimia varastona, lupasin itselleni, että tuon yhden korin verran saan pitää vintissä "epämääräisyyksiä" eli lankoja, joita ei ole lajiteltu kaltaistensa seuraan. Ensisijaisesti tarkoitus olisi nimenomaan tyhjätä koria enemmän kuin täyttää sitä.

Ei kommentteja: