lauantai 11. kesäkuuta 2022

Hiekkapaperia ja puikkoja

Mietin ensin jotain muun tyylistä otsikkoa, kuten mihin neuloja tarvitsee hiekkapaperia, mutta päädyin nyt lyhyempään versioon. Otsikolla viittaan kuitenkin vähän aikaa sitten hankkimiini Novitan koivupuisiin "kulmikas" puikkoihin. Kun otin ne ensimmäistä kertaa käyttöön, yhdestä puikosta alkoi lohkeilla riiskoja. Tietenkin laitoin palautetta Novitalle, koska en valitettavasti millään osaa neuloa neljällä puikolla - tai ehkä se onistuisi, jos kyseessä olisi 15 senttiset puikot, mutta 50cm pitkät ovat vaan liian pitkät tuohon sukankutimen ollessa kyseessä. 

No siis joka tapauksessa laitoin palautetta Novitalle, josta sain lupauksen uusista puikoista, koska tuossa erässä mitä ilmeisimmin on jonkinlainen valmistusvirhe, sillä noita säröjä irtosi useampia paristakin puikosta. Novita tietenkin kiitti kohteliaasti palautteesta ja lupasi hyvityksenä uudet puikot. Totta kai uudet samanlaiset, joten pidän peukkuja pystyssä, että nämä olisivat toimivat. Uudet puikot saapuivat postissa eilen ja pikasella tarkastelulla nämä vaikuttaisivat olevan säröttömät ja siten kunnossa.

Miten hiekkapaperi sitten asiaan liittyy? No tietenkin siten, että kudin oli pahasti vaiheessa, kun huomasin riiskat puikoissa ja jotenkin piti päästä jatkamaan. Minä tietenkin pistin Herra Kirjoituksen alustaviin töihin ja jatkoin itse loput eli hioin riiskat sileäksi. Viimeisen viikon ajan hiomapaperi on ollut tuossa kutimen vieressä pöydällä ja aina kun olen huomannut jonkun särön puikoissa, niin olen hionut sen pois. Katsotaan, miten kauan tätä voi jatkaa ja kumpi tulee ensin vastaan puikon katkeaminen siksi, että se on hiottu liian ohueksi vai riiskojen loppuminen.


Kuvassa uudet, hyvityspuikot ja työstöväline sekä hiottavat puikot kutimessa. Yllättävän paljon noita riiskoja sieltä on irronnut ja noita epämääräisiä kohtia saanut hioa. Taisin uskoa kerrasta ja pysytellä vain Cubicseissa neliömallisten puikkojen osalta, kun taas Novita pyöreät koivuiset ovat parhautta.

Koska ensimmäisellä hankintakerralla ostin heti kahdet samanlaiset kulmikkaat puikot, minulla on nyt kolme settiä samanlaisia puikkoja eli ihan heti en saa tekosyytä hankkia lisää sukkapuikkoja.

Ei kommentteja: