tiistai 31. toukokuuta 2022

Toimekas toukokuu

Huhtikuu katosi ajan virtaan varsin nopsasti. En voi sanoa onnistuneeni, sillä niin moni asia meni eri tavoin kuin olin ajatellut; kulutin paljon enemmän, hankin kasoittain tavaroita, vaikka niitä pitäisi poistaa lisäämisen sijaann, söin, mitä sattui ja liikuin liian vähän. Toisaalta sain kämpän siivottua, palauduttua normaaliin työelämään, sovittua asiat vakuutusyhtiö kanssa, järkättyä harrastetyökuvioita ja kudottua melkein kolme paria sukkia. Sukista siis 5 ja 3/4 on valmiina ja se loppu 1/4 tulee kudottua heti ensimmäisen päivän aikana, koska se ne on tarkoitus antaa lahjaksi vielä saman päivän aikana.

1. viikko
Toukokuun ensimmäinen "viikko" oli vain yksi päivä. Sellainen päivä, jonka olisin voinut pyyhkiä kalenterista. Se kun oli samanlainen kuin niin useilla muillakin: krapulainen. Juhlimme Herra Kirjoituksen kanssa vappua katsomalla Top Gun- leffaa, syömällä pizzaa, karkkia, suklaata ja juomalla siihen päälle pullon valkkaria. Pullo oli onneksi viimeinen, joka oli jäljellä ullakkokomeroon kantamani viinipullotelineen sisällöstä. Wienistä vuosia sitten tuliaisiksi tuomani pullo Katzenspringiä. Miksi leikkiä viininjuojaa, kun sellainen kerran ei ole. Meillä viinitelineen paikalle sopii paremmin Sodastream, koska "sihivesi" on hyvää. Viinipullotelinettä en kuitenkaan vielä pistänyt pois, jos vaikka jossain kohtaa kultivoituisimme ja osaisimme juoda viiniä ja toisaalta se oli sen verran kaunis, että halusin pitää sen, koska se on lahja appivanhemmilta. 

Turha sitä on kiistää, että olo oli surkea. Sokerin, suolan, rasvan, viinan ja valvomisen yhteisvaikutus oli sen verran tehokas, että yritän muistaa tämän kuvottavan tunteen seuraavalla kerralla, kun aion juhlistaa jotain moisilla mässäjäisillä. Tuo pyhä viisikko, rasva, suola, sokeri, viina ja valvominen, kun vielä tehostavat toistensa vaikutusta. Kun tähän vielä ynnää kiihkomielisestä kutomisesta aiheutuneen niskajumin, alkavat infernaalisen päänsäryn ainekset olla kasassa. 
 
2. viikko
Vakuutusyhtiö päätti vihdoin ja viimein maksaa korvaukset - tosin korvauspäätöksen päivämäärät olivat niin oudot, että oli pakko ottaa jälleen kerran yhteyttä vakuutusyhtiöön. Uskomatonta kyllä tällä kertaa yksi soitto riitti ja asiat selvisivät, ja vielä yllättävän positiivisella tavalla. He käsittelevät jokaisen sairasloma/osasairaslomapätkän erikseen ja kolmen viimeisen käsittely on vielä kesken. 

Töissä normaali viikko. Olen aloittanut jonkinlaisen lenkkeilyn, jotta tulisi edes vähän lisäliikuntaa. Sunnuntaina maalla oli ojankaivuuta äitienpäivästä huolimatta. Päivästä tuli pitkä, mutta myös tehokas.

3. viikko
Pitkästä aikaa todellinen työviikko eli olin töissä suunnilleen yötä päivää. Tämä tarkoitti siis myös sitä, että olen tehnyt paluun harrastetöihin, tällä viikolla ensimmäiset kolme työvuoroa Varsinaisissa töissä tein siis yövuoroa ja päivät olin harrastamassa tai nukuin. Perjantai-iltana oli vielä peli-ilta työkavereiden kanssa, pitkästä aikaa, ihanaa ja rentouttavaa. Lenkkeily jäi vähemmälle, mutta jatkan ensi viikolla uudella innolla. Viikonloppuna on pakko keskittyä kotihommiin, jotka ovat jääneet viikolla rästiin.

4. viikko
Palkkapäivä, ensimmäinen kunnollinen moneen kuukauteen. Olin jo melkein unohtanut, miltä tuntuu saada kohtuullista palkkaa. Tosin menotkin ovat sen mukaiset, mutta tämähän on aina perinteisesti ollut "autokuu" eli verot, vakuutukset, katsastus, huolto, tankkaus. Noista vain vakuutukset ovat maksamatta, kun odottelen viimeisimpiä vakuutuskirjoja, joissa olisi huomioitu kuukauden käyttöaika ja 11 kk seisontaa. Viikon ainoa vapaapäivä kului taas kuin siivillä, siivosin, kävin fyssarilla ja hieronnassa. Ievuskaisen kanssa oli myös treffit eräänä kovan onnen päivänä, josta tuossa jo erikseen kirjoitin.  

5.viikko
Lomalla, olin ainoastaan pari päivää harrastustöissä ja kokonaiset kolme arkipäivää (tai no yhden arkipyhän ja kaksi arkipäivää) vapaalla. Yhden päivän lorvehdin eli tein pari arviointikeikkaa, pikatreffasin Ievuskaisen ja kiersin parilla kirpputorilla. Ostin kahdet farkut, lankaa ja yhden kanavatyön (vihdoinkin löysin sellaisen, joka sopii kassiin hyvin) sekä pöytäliinan. Perjantaina ystävät tulivat viettämään peli-iltaa ja viikonloppu meni maalla. Kohtuullisen normaali viikko siis.

6.viikko
Siis pari päivää, jotka kuluivat keikkatöissä. Maanantai-illalla pitkästä aikaa ravintola-keikka Herra Kirjoituksen kanssa, muuttoin on Herra Kirjoituksen vuoro tehdä pitkää päivää, joten minä voin keskittyä lenkkeilyyn ja kutomiseen. Ikkunoitakin pitäisi pestä, mutta nyt ei vaan huvita.Tai itse asiassa huvittaminen on sikäli väärin, että niitä ei kannata pestä ennen kuin kaikki korjaukset on tehty ja parveke kiinnitetty takaisin paikalleen. 

Tuntuu, että kuukausi on kadonnut ihan käsittämättömän nopeasti. Kaikkea mahdollista "pahaa" on tullut tehtyä: on shoppailtu ja tuhlattu, on ryypätty (löytyi autotallista muutama vanha viinipullo, jotka tuhotiin sillä ainoalla oikealla tavalla), on mässätty kotona ja ravintolassa ja laiskoteltu. Myös "hyvää" on hommailtu: tehty paljon töitä, ulkoiltu, siivottu, tavattu ystäviä ja kudottu sukkaa. Siis käytännössä eletty tavallista elämää.

Ei kommentteja: