sunnuntai 29. toukokuuta 2022

Kirjavat sukat

Vielä yhdet sukat pois sukkapussista. Nämä jäivät kesken, kun meni hermot lankaan ja omaan typeryyteen. Lanka oli sellainen pehmeän tarttuva, joten kuningasajatukseni kerän puolittamisesta purkamalla vei hermot. Purin kerän ja sain sen jaettua kahdeksi, mutta sen jälkeen se olikin sellaista sotkua, etten enää saanut sitä kerittyä takaisin. Jouduin lopulta antamaan periksi ja katkaisemaan langan useampaan pätkään, koska siitä solmusyltystä ei ottanut millään selvää. Lupaan ottaa opiksi ja seuraavalla kerralla käyttää tuollaisen langan puolittamiseen vaakaa, sillä pääsee paljon helpommalla, vaikka lanka ei ehkä menekään sentilleen puoliksi. 

Aloitus 52 silmukalla. Perus 2o2n joustinta 20 kerrosta, sen jälkeen 4 kerrosta oikein, 5 nurin, 5 oikein, 5 nurin, 5 oikein, 5 nurin ja 5 oikein eli kolme "makkaraa". Sen jälkeen 10 kerrosta 2o2n joustinta. 

Kantapään kohdalle päästessä huomasin, että lankaa ei ollut kulunut juurikaan, joten päätin vaihtaa kantapään ja terän kudottavaksi kaksinkertaisella langalla, ne kun kuitenkin ovat suurimmalla kulutuksella. Kantapäähän 22 kerrosta tavallista (tällä kertaa ei vahvennettua kantapäätä), kantalapun reunasta poimin 12 silmukkaa. Kavennukset 11-12-12-11. Kärkikavennukset ensin niin, että jokaisella puikolla on 11 silmukkaa ja sitten 4o, 2 yhteen, 3o, 2 yhteen ja väliin 4 kerrosta, seuraavaksi 3o, 2 yhteen, 2o, 2 yhteen jne. Loput 6 silmukkaa yhteen. 


Nämä menevät Juniorille, jonka äiti, kälyni, sai aiemmin kutomani punaiset sekasukat, jotka Juniori oli heti ominut itselleen. Pitää siis tehdä pojalle omatkin uudet, jotta ei tarvitse äidin sukkia kokonaan omia. Creeper-sukissa on kuulemma jo reikä eli ne palautuvat parsinnalle kohta. 
 
Juniori otti sukat vastaan kovasti kiittäen ja sukkia poskeaan vastaan painaen, mutta vielä kiitollisempi taisi olla äiti, joka sai omat sukkansa takaisin. 

Painoa sukilla 95g. Vuoden alusta olen siis käyttänyt 920g lankaa.

Ei kommentteja: