torstai 31. maaliskuuta 2022

Kosmetiikan tyhjentyneet 1/22

Kosmetiikan käyttömme on tasaantunut suunnilleen samoihin määriin, vähän toiselle sadalle, mitä nyt ensimmäinen koronavuosi näkyy pienenä vähentymisenä:
2021  122 purtiloa ja 94 näytettä
2020   90 tuotetta ja 40 näytettä
2019  121 purtiloa ja 21 näytettä
2018  140 purtiloa
2017  140 purtiloa

Vuoden ensimmäinen kosmetiikkatuote on siitä poikkeuksellinen, että edellinen vastaava löytyy vuoden ja 9 kk takaa (kesäkuusta 20). Nimittäin hiusväri. Koska päätin lahjoittaa hiukset hyväntekeväisyyteen, oli harmaat pakko peitää. 
 
 
Sitten sitä vanhaa tuttua shampoota, suihkugeeliä ja hammastahnaa lisäksi yksi minihuulipuna ja kasvovoide.
 
Kosmetiikan tai siis nimenomaan meikkien käyttö väheni sairasloman myötä radikaalisti, kun suurin osa ajasta meni vaan kotona möllötellen, joten ei ole ihme, että tyhjentyneissä on vain dödöä, huulirasvaa käsivoidetta ja suihkugeeliä.


Samaa perustavaraa on edelleen tyhjentynyt: deodoranttia, bodysprayta (kevyempi ja kosteuttavampi kuin vartalovoide), shampoota,  kynsilakanpoistoainetta, jalkavoidetta ja saippua. Itse asiassa saippua ei ole vielä loppunut, mutta koska tiedän sen katoavan tyhjiin ja halusin hävittää pahvit jo nyt. 

Seuraavaksi tyhjentyneissä on ikuiskestävä mineraalikivideo, joka ei tokikaan loppunut, mutta jonka onnistuin yhtenä kömpelönä aamuna tiputtamaan irtonaisen deodoranttikiven avonaiseen vessanpönttöön. Kertakäyttöhanska käteen, deon kalastus pois ja hanska dödöineen roskiin - ja se siitä dödöstä sitten. Se on ollut superriittoisa, kun sitä on käytetty vain pakon edessä eli tilanteissa, joissa muuta dödöä ei ole ollut saatavilla. Lisäksi kasa Dermosil- näytteitä, kaikki niitä viimeksi saapuneita, vaikka ei niitä siinä järjestyksessä pitäisi käyttää. Silmänympärysvoiteen käytin arpirasvaksi, Herra Kirjoitus on käyttänyt Man shaving and cleansing geeliä kasvojensa pesuun, minä meikinpoistoainetta ja kollageenikasvovettä omiini. 

Lopuksi vielä kasa perustavaraa: Nestesaippuaa, jonka ostin alkuvuodesta pullon takia (ja jälkeen päin on harmittanut, että en tajunnut tuon pumpun olevan kullanvärinen, senhän olisi pitänyt olla kromi/hopea, mutta ilmeisesti ko. tuotetta ei saa sen värisenä.), vartalovoide, jolla olen hoidellut jalkojani,  kasvovesi, jonka ostin kasvokriisissä 2019 (ja joka jäi tähän asti käyttämättä, koska kriisi ohittui itsestään), Herra Kirjoituksen dödö ja kasvojen pesuaine näyte sekä hammastahna.

23 kpl + 7 näytettä. Näkee, että parin kuukauden sairasloma vähensi taas kosmetiikan käytön minimiin, roskiksella käyntiä varten ei vaan jaksa meikata.

Ei kommentteja: