perjantai 18. maaliskuuta 2022

DIY wc-raikastin

Tämäkin vinkki putkahti esiin netin ihmeellisestä maailmasta,ja koska aineet löytyivät suoraan kaapista, päätin WC duck disk-pötkön tyhjennyttyä testata tätä.
 
Irroitin siis nuo muoviosat toisistaan ja puhdistin säiliön parhaani mukaan. Tökin tuon säiliön sisällä olevan lukkopalan mahdollisimman ylös, jotta putkilon uudelleen täyttö olisi mahdollista. Mittasin säiliön koon, jotta en tekisi litraa ainetta desin säiliöön. Tuollaisen peruskokoisen disc-tuubin vetoisuus on vähän reilu 3/4dl. 
 
Raikastimeen tarvitaan seuraavat aineet:
½dl (halpaa) astianpesuainetta
vajaa 1/3 tl ruokasoodaa
vajaa 1/4 dl vettä 
½ tl vegegeliä

Käyttämäni aineet löytyivät suoraan kaapista. Tuon vegegelin hankin joskus, kun oli ajatus tehdä vegaanista hyytelökakkua, no tekemättä jäi, joten kokeilen sopisiko tähän. Sekoitin astianpesuaineen ja ruokasoodan yhdessä astiassa. Vegegel olisi pitänyt keittää, mutta sekoitin sen kiehuvaan veteen ja yhdistin astianpesuaine-ruokasooda seokseen.

Tämä seoksen kaadoin suoraan tuohon kerran käytettyyn tuubiin ja jätin odottamaan hyytymistä.

 
Seuraavaa kertaa varten annos voisi olla pikkuisen reilumpi eli reilu puoli desiä astianpesuainetta, ½tl soodaa ja 1/4dl vettä täyttäisi putkilon aivan kokonaan. 

Edit: ei sitten hyytynyt tuo litku. En tiedä, oliko vika annostuksessa vai siinä, että oikaisin tuon kasvishyydykkeen kanssa. Yritän kuitenkin uudelleen ja lisään tuota hyytelöimisainetta reilusti - eli seuraava on varmaan sitten klontti, joka ei suostu ottamaan vessanpytyn seinään kiinni.

Ei kommentteja: