torstai 3. maaliskuuta 2022

Lila liivi

Ostaessani sitä "lakkorikkuri" puseroani kiinnitin huomiota siihen, että taas oli muoti pyörähtänyt yhden kierroksen monessakin mielessä. Paitsi että muodissa ovat isot takit, leveälahkeiset farkut ja paksupohjaiset kengät (eläköön jemmari, kaivelen kaappeja ja kaikkea löytyy) myös uusi "trendiväri" löytyy kevät/kesämuodista. Nappasin suoraan netistä seuraavan lainauksen: "Väri-instituutti Pantone on jälleen määrittänyt, mikä on tulevan vuoden trendiväri. Uusi väri on todellakin uusi: lämmin sininen, jonka löytää koodilla PANTONE 17-3938 Very Peri, on väri-instituutin kirjoissa ja kansissa ennennäkemätön sävy. Uusi trendiväri on tiedotteen mukaan voimakas talviokukan sävy, jota elävöittää violetinpunertava vivahde. Kyseessä on ikiaikaisen sinisen ja voimaannuttavan punaiset yhdistelmä, joka on loppujen lopuksi sinisen sävyistä se kaikista pirtein ja lämpimin." Käytännössä siis vanha asia on paketoitu uuteen nimeen ja kaupat myyvät kirkasta violettia ja sen vaaleampaa serkkua suurena uutuutena. Kyllä, näitä samoja sävyjä käytettiin 80- ja 90-luvuilla, mutta silloin tosiaan puhutiin violetista ja lilasta tummemman värin kohdalla ja vaaleammasta käytetiin määritelmiä vaalea lila, sireeni, sireenilila ja malva vähän sävyn taittumisesta riippuen.

Joka tapauksessa tätäkin sävyä löytyy kaapista useammankin vaatekappaleen verran, vaikka olen kyllä aikamoisen kasan niitä hävittänytkin. Vintin siivouksen yhteydessä käsiini tuli Nanson liivi juuri tätä vaaleampaa trendiväriä.
 

 Mietin kyllä hetken, annanko sen sinällään eteenpäin, käytänkö sellaisenaan vai teenkö sille jotain. Tuo "jotain" minulla oli mielessäni jo silloin kun vein liivin hetkelliseen välivarastoon vinttiin ehkä pari kolme vuotta sitten. Koska liivin pinta oli jo aavistuksen käytössä nukkaantunut, päätin pitää sen itse, koska silloin voin olla varma, että se tulee käytettyä loppuun. Materiaali on kuitenkin sitä uskomattoman ihanaa ysäripuuvillaa. Miettimässäni käytössä eli yöpuvun yläosana vetoketju ei ole kovinkaan käytännöllinen, kun taas pitkä liivi selkää suojaamassa hyvinkin on. Niinpä kaikessa yksinkertaisuudessaan tuunasin liivistä topin ratkomalla vetoketjun irti ja ompelemalla sen edestä kiinni. 


Koska minulla sattui olemaan jemmassa täsmälleen sopivan väristä lankaa, lopputulos on yllättävän siistinnäköinen ja paranisi paljon, jos sen vielä silittäisi, mutta koska kyse on yöasusta en tällä kertaa taida vaivautua. Kokeilen ensin, miten tämä toimii käytännössä ja lisään sitten tarvittaessa kuminauhan helmaan.

Ei kommentteja: