perjantai 15. tammikuuta 2021

Kierrätä ja korjaa

Minulla on paha tapa jemmata poistettavista vaatteista ja tavaroista kaikki mahdolliset "varaosat". Vaatteiden kohdalla tämä tarkoittaa sitä, että ratkon talteen toimivat vetoketjut, irrottelen napit, nauhat, koristeet, nyörit ja usein myös leikkaan resorit talteen. Monta kertaa mietin, onko tässä mitään järkeä, mutta aina silloin tällöin sitten tulee myöskin tyytyväisyyden tunne, kun on jemmannut jotain.

Viimeksi noin kävi pari päivää sitten kun huomasin yksien tuulihousujeni lahjeen kuluneen toisen kantapään kohdalta puhki niin että kuminauha paistoi maailmalle. Etsin laatikoistani korjausmateriaalia Herra Kirjoituksen farkkuihin ja sieltä käteeni sattuivat resorit, jotka olin ottanut poistettavista collegehousuista talteen.


Niinpä sitten vaan tuumasta toimeen ja resorit kiinni housunlahkeisiin. Ovathan nuo jo selkeästi käytetyt, mutta toisaalta niin ovat kyllä housutkin eli uskoakseni kestävät yhtä kauan. Ja jos nyt sattuisi käymään niin hassusti, että resorit vallan levähtävät ennen housuja, voi ne aina vaihtaa uusiin. Tämän korjauksen plussapuolena on myös se, että nilkat pysyvät lämpiminä, kun kylmä ilma ei pääse kapuamaan lahkeen alle, sillä resorit tuovat lahkeet lähemmäs nilkkaa kuin nuo alkuperäiset kuminauhat. Nekin muuten laitoin talteen odottamaan seuraavaa kierrätystä.

Ei kommentteja: