sunnuntai 4. marraskuuta 2018

Korjaa "sugrulla"

Tämän tekstin otsikko olisi myös voinut olla, että olisihan se pitänyt uskoa... Nuukuuksissani  - kyllä, todellakin sisäinen Sulo Vilénini iski jälleen - tilasin sugrua Kiinasta, koska en 1) malttanut maksaa sitä, mitä Suomessa siitä pyydettiin ja 2) kokenut tarpeelliseksi ostaa kokonaista tuubia RK-korjausmassaa, josta sen olisi voinut tehdä itse, kun kerran Kiinasta sai halvemmalla ja ilman sekoittamisen vaivaa.

Originaali sugrun mainosvideossahan korjataan nimenomaan kännykän laturin johtoa ko. massalla ja se oli minunkin tarkoitukseni. Sillä kuivuessaan Sugrusta tulee kestävä, mutta joustava ja plaa plaa plaa.  Samaa mainostaa myös tämä kiinalaisversio.


Minulla oli kaksi kohdetta, joita varten sugrua tilasin, niistä ensimmäisenä kännykän laturin johto ja toisena pyörän lukko, josta joku vandaali oli rikkonut sen muovitulpan.


Kun paketti viimein saapui, ryntäsin innoissani toteuttamaan ensimmäistä korjausta. Tein myös jotain poikkeuksellista - luin ohjeet hyvin tarkkaan ja toimin niiden mukaan. Ensin vaivattiin massaa, joka oli lähtökohtaisesti jo varsin murusista, ja sitten parin minuutin jälkeen tein "hienon" korjauksen.




Massan pitäisi kuivua vuorokaudessa joustavaksi ja kestäväksi. Tässä lopputulos kahden vuorokauden kuivattamisen jälkeen. 


Tunnustan tappioni - menen kauppaan ostamaan sekä uuden laturijohdon että sitä RK korjausmassaa, jotta saan korjattua sen pyörän lukon. Yritin tehdä korjauksen tällä, mutta en jotenkaan usko, että se on kuivunut sen paremmin.

EDIT-täti kyläilee: oli koettaessani ensimmäistä kertaa pyörän lukkoon tekemään "sugru"viritelmää, se murtui käsiin eli ei toiminut sielläkään. Plääh. Harkitsen entistä vakavammin uuden pyörän ostamista...

Ei kommentteja: