maanantai 30. huhtikuuta 2018

Elämä on...

Miten se aina meneekin niin, että aina kun teen hienoja päätöksiä, elämä tekee kaikkensa kampittaakseen ne. Voisin väittää, että jossain siellä pilven reunalla on joku, jolla on umpikiero huumorintaju.

Kun päätin aloittaa huhtikuussa tarkan budjetin elämän, laihiksen ja kaappien tyhjennyksen, kutsuin taas kerran vaikeuksia elämääni. Ensimmäiset kampitukset järjesti äitini, joka halusi tarjota lapselleen herkkuja - ja minähän en sano koskaan letuille ei. Seuraavaksi tulivatkin sitten sekä meillä käyvät vieraat että vierailukutsut ystävien luona, jotka tarkoittivat paitsi tarjottavien (myös epäterveellisten sellaisten) myös tuliaisten hankintaa. Kun sitten kävin hakemassa tuliaisiksi lautapelin, en voinut välttyä kiusaukselta ostaa samanlaista myös itselle - aplodeja vaan taas kerran nappiin menneestä suorituksesta, mutta peli on kyllä loistava ja sille tulee käyttöä.Seuraavaksi minulle tarjottiin mahdollisuutta ruokailla "firman piikkiin" lomaviikolla useammassa kuin yhdessä paikassa. Ilmainen ruoka on tämän köyhän kuolema - aina - eli se siitä laihiksesta ja kaappien tyhjennyksestä. Lisäksi ruokamenot kasvoivat reilusti, kun kävimme syömässä yhdessä ja Herra Kirjoituksen safkat menivät minun piikkiini.

Ikkunoiden pesuakaan ei päässyt harrastamaan, sillä hiekoitushiekkoja ei oltu vielä puhdistettu kaduilta ja jalkakäytäviltä ja ennen tuota on ikkunoita turha pestä.

Taidan unohtaa koko asian ja antaa elämän viedä omalla painollaan.

Jatko-osa eli huhtikuun kaksi jälkimmäistä viikkoa: Koska en päässyt pesemään ikkunoita, siivosin laatikoita ja kaappeja. Otin tavoitteekseni, että siivoaisin yhden hyllyn tai laatikon päivässä. Tämä takautuvasti huhtikuun alusta alkaen ja toukokuun loppuun jatkuen. Eli meillä tulisi siis vähintään 60 laatikkoa tai hyllyä käydyksi läpi tuona aikana. Aloitin kylpyhuoneesta ja makuuhuoneen pienistä kaapeista ja laatkoista (niitä isoja välttelen viimeiseen asti) ja siivosin useamman päivässä. Kannoin roskikseen ison muovikassillisen tavaraa, mikä mielestäni oli hämmästyttävän vähän.

Säästöjä päätin haalia ostamalla hiusvärin ja värjäämällä hiukset itse sen sijaan, että olisin mennyt suunnitelmieni mukaan parturiin. Koska paikallisessa halpaliikkeessä olivat hiusvärit tarjouksessa, säästö oli merkittävä, kun kaksi pakettia hiusvärejä maksoi 5€ eli 40€:n sijaan hiustenvärjäys maksaa 2,5€ kerta.

No juu, nuo säästöt kaatuivat sitten siihen, että shoppailin taas vähän lisää lankaa. Kun sitä ei muka koskaan voi olla liikaa. Täysin järjetöntä, koska ranteita särkee ja olkapää huutaa hoosiannaa - järki kertoo, että mä oon taas kohta leikkauspöydällä ja silloin ei todellakaan tarvita lisää lankaa. Nyt piilotin lankakauppa-kuvakkeen naamakirjasta ja jos se ei auta, eroan koko ryhmästä: poissa silmistä, poissa mielestä periaatteella. Noista saa kyllä melkoisen kasan sukkia - noin 25 kerää nallea.


Hukkasin aktiivisuusrannekkeestani lukon (jo toisen) ja jouduin tilaamaan uuden rannekkeen tai no tilasin samantien kaksi, maksoivat yhteensä 2€, joten hinta ei ollut paljon. Periaatteessa vaan ärsyttää, kun edellisenä päivänä hukkasin kultaisen korvarenkaan, sitten hukkui tuo lukko - onneksi kolmatta kadonutta ei tullut.

Ostin myös asuntomessuliput valmiiksi kesää varten ja kun halvalla sain, ostin myös "ylimääräisiä". Toivottavasti niille tulee käyttöä lahjoina tai saan niistä omani muuten pois.

Sen lisäksi osallistuin kosmetiikkakutsuille, mikä tarkoitti lisää shoppailua. Olin tosin varmasti illan niukkashoppailuisin asiakas ja ostin vain sitä, mikä oli tarpeellisinta eli meikinpoistolappuja. Yhden purkin pitäisi kestää noin pari kuukautta. Kynsilakan sai kaupan päälle - ilmainen on köyhän kuolema, en olisi todellakaan tarvinnut, mutta otin, koska sävy oli juuri sama kuin lempikesäpaidassani.
 


Metikköön siis mentiin ja rankasti. Tästä on sitten vaan se yksi suunta eli ylös päin ja toisaalta pahemminkin olisi voinut pielen mennä esimerkiksi sen suhteen, että meille olisi matkalla tonnin verran halpaa kiinakamaa tai kaapissa olisi uusia sopimattomia vaatteita.

Ei kommentteja: