lauantai 16. syyskuuta 2017

Kerran elämässä

Jos ei lasketa omaan elämääni liittyviä juttuja, olen päässyt osallistumaan myös muiden ihmisten elämän ainutkertaisiin hetkiin saaden samalla itselleni kerran elämässä kokemuksia; olen päässyt kerran kummiksi ja saanut toimia kaasona kerran. Nyt sain lisätä ainutkertaisten kokemusten listalleni vielä yhden, pääsin tekemään morsiuspukua. Morsian halusi muodikkaasti pitsisen hääpuvun ja virkkasi itse pukuun tarvittavat liinat, minä kokosin puvun. Toimin kuin paraskin midinetti ja ompelin sen kasaan hänen ylleen, jotta puku varmasti olisi istuva.

Useampia tunteja pistelin palasia neulalla yhteen, välillä purinkin muutaman palasen, jotta lopulta sain puvusta mielestäni kauniin. Myös morsian oli tyytyväinen pukuun ja mikä parasta, puku kesti illan riennoissa hyvin ja päätyy toivottavasti käyttöön toistekin. Se kun ommeltiin irtonaiseksi eli sitä voi käyttää myös ilman kuvissa olevaa alusmekkoa. Kuvissa puuttuu myös puvun alta tylli, jolla saatiin vielä lisää muhkeutta puvun helmaan ja päällyspuvulle parempi istuvuus.

Etusosa koottiin tarkoituksella vain kahdesta palasta, joita täydennettiin pienen pienillä liinasilla.

Hihoihin tehtiin tulppaanimuotoa käyttämällä niissä kahta pyöreää liinaa, toista yläpuolella ja toista alapuolella. Kun reunoja ei ommeltu kokonaan yhteen, hihan suu jäi ikään kuin kukan muotoon. Sivuun jätettiin halkio helpottamaan liikkumista ja mahdollistamaan helman nostamisen ylöspäin.

Takaosaan tehtiin vähän erilaista tyyliä sekoittamalla joukkoon myös kokonaan tai osittain pinkkejä liinoja. Ei ihan täydellisen symmetrinen, mutta toivottavasti riittävästi kuitenkin - sulhanen kun rakastaa kaikkea symmetristä.

Tämä kylki jäi viimeiseksi ja tuotti eniten pään vaivaa, sieltä myös joudun purkamaan useamman palasen pois ennen kuin sain liinat istumaan kunnolla suhteessa toisiinsa. Onneksi purin, en olisi ikinä antanut itsellin anteeksi, jos puku olisi jäänyt alkuperäiseen malliin.

Helma on tarkoituksella epätasainen ja lyhyempi kuin aluspuku, jotta pitsimekkoa voi käyttää myös jonkun muun aluspuvun kanssa. Epätasaisuus taas tuo mielestäni näyttävyyttä pukuun.

Ei kommentteja: