keskiviikko 20. syyskuuta 2017

DIY kasvovesi

En ole vielä ehtinyt testaamaan itsetehtyä kasvovettä, mutta löysin netin syövereistä nämä kolme reseptiä, jotka haluan tallettaa tulevaa varten. Kyllä, aikomukseni on siirtyä keittämään kasvoveteni itse - edullisempaa ja puhtaampaa, ei lisäaineita ja mahdollisimman vähän mikromuoveja. Vielä tässä vaiheessa kuvittelen, että kasvoveden keittäminen ei ole kovin työlästä, mutta katostaan mitä tapahtuu sitten kun todella olen kokeillut asiaa.

Niin kauan kuin kaupan vesiä on jäljellä, käytän ne loppuun, mutta kun ne ovat loppu, siirryn itsetehtyyn.

Ensimmäinen versio tehdään vihreästä teestä, haudutetaan teepussia noin 1½ dl:ssa vettä. Pistetään siis tuohon määrään kuumaa vettä 1 pussi vihreää teetä, joko maustettua tai maustamatonta. Annetaan veden jäähtyä teepussin lilluessa siinä. Otetaan vesi talteen ja pullotetaan - halutessaan seokseen voi lisätä muutaman pisaran manteliöljyä hyvin sekoittaen.


Toinen versio on ruusu-koivu-kasvovesi, joka täytyy tehdä keväällä tai kesällä.
1 rkl kuivattuja ruusunterälehtiä
1 rkl kuivattuja tai tuoreita koivunlehtiä
1 dl kiehuvaa vettä
Tee näin
1. Kaada kiehuva vesi lehtien päälle ja anna hautua 15-30 minuuttia.
2. Siivilöi lehdet suodatinpaperin, harson tai tiheän siivilän läpi pulloon.

Ruusu puhdistaa, kosteuttaa ja rauhoittaa. Koivulla puolestaan on antibakteerisia ominaisuuksia, joten se rauhoittaa ihon tulehduksia ja ennaltaehkäisee näppyjä.


Kolmantena voisi kokeilla puhdasta ruusuvettä. Ruusun terälehtiä murskattuna kulhoon, päälle kuumaa vettä, sekoitus, odotus n. 20 minuttia ja veden siivilöinti esim. suodatinpaperin läpi. Tämän jälkeen pullotus.

Kaikki näistä pitäisi säilyttää jääkaapissa, koska näissä ei ole säilöntäainetta.

Ei kommentteja: