lauantai 8. heinäkuuta 2017

Tuoksuttelua

Siitä asti, kun keväällä julkaistiin tulevan kesän kesätuoksut, olen himoinnut Escadan Fiesta Cariocaa, joka yhdistyy Rioon nimensä kirjoitusvirheestä huolimatta. Cariocahan viittaa riolaiseen ja portukalia ja sen parin pitäisi olla festa, ei fiesta, joka on espanjaa.

Fiesta Cariocan on kuvailtu olevan ”intohimon cocktail”. Kesäisen juhlan ja Brasilian inspiroimassa hajuvedessä tuoksuvat eksoottiset hedelmät ja kukat, joita puisen myskinen pohja pehmentää.
Tuoksu aukeaa mehukkaalla passionhedelmän, vadelmien ja orvokinlehtien sekoituksella, joka yhdistyy passionhedelmän kukkien, appelsiininkukkien ja jasmiinin vivahteisiin. Tuoksun pohjalla tuoksuvat myski, setripuu ja bentsoiini.

Onneksi on kivijalkakaupat, kävin tuoksuttelemassa tätä ja totesin sen aivan liian makeaksi ja raskaaksi. Vedin ruksit päälle ja totesin, että voisin poistaa tämän hankintalistaltani, niin paljon intohimoja kuin se nimensä ja kuvauksensa perusteella alunperin herättikin.

Toinen kevään "tää mun täytyy saada"-tuoksuista oli Cleanin Ultimate beach day. CLEAN Ultimate Beach Day vangitsee upean rantapäivän tunnelman; Kun kävelet rantahiekalla auringon paistaessa kasvoille ja kevyt tuulenvire tuivertaa hiuksia, toivoisi, että jokainen ilta voisi olla yhtä yksinkertaisen kaunis kuin tämä hetki.
Alkutuoksu: Mandariini, Italian Bergamotti, Sitruuna, Ryppylimetti
Sydäntuoksu: Valkoinen ruusu, Tuberoosa, Neroli, Jasmiini, Karhunputki, Afrikan appelsiininkukka, Laventeli, Meren nuotit
Pohjatuoksu: Myski, Ambra, Hiekka

Koska kerran riolainen juhla oli pettymys tuoksunsa suhteen, siirryin rantapäivään vain kokeakseni saman kohtalon. Tämäkin oli jotenkin tunkkainen ja raskas, en millään löytänyt sieltä raikasta sitruunaa tai limettiä, sen sijaan myski ja ambra puskivat voimakkaasti läpi ja tekivät tuoksusta minulle sopimattoman.

Testasin myös puolittain vahingossa Cleanin shower fresh-tuoksun. Shower Fresh -tuoksu on mehukas, se vangitsee suihkun jälkeisen raikkauden tuoksun. Se on mutkaton, raikas sekä hienovaraisen seksikäs.
Ensituoksu: sitruuna, mandariini & appelsiini. Sydäntuoksu: kielo, appelsiinin kukka, & jasmiini. Pohjatuoksu: myski & hento puu

 Ja tämä tuoksu oli se, joka iski kuin metrinen halko - aivan ihana, juuri sopivan raikas ja herkkä. Siirsin nuo kaksi hankintaa sivuun ja päätin ostaa tämän. Se on siis edelleen kaupan hyllyllä ja odotan seuraavaa sopivaa tarjousta iskeäkseni kiinni. Tämän minä todellakin haluan - ja se sopii loistavasti pariksi toiselle lempparituoksulleni saman sarjan Fresh loundrylle.

Ei kommentteja: