perjantai 21. heinäkuuta 2017

Kerrosrivinousu

Äitini väittää yleensä, että hänellä on sukkia niin paljon, ettei hän tarvitse yhtään paria uusia. Nyt sain kuitenkin hänet suostuteltua vastaanottamaan yhden parin, koska hän itse lipsautti, että jos saisi täyttä villaa olevat sukat, niin sellaiset kelpaisivat. Tuumasta siis toimeen.

Lanka on Virtain villan suomalaista villalankaa, joka on todella paksua suhteessa normaalisti käyttämiini seiskaveikkaan tai nalleen.

Tiedän olevani taas reilusti jäljessä muodista, koska kokeilin kerrosrivinousua vasta nyt. Muut tekivät sitä ehkä pari vuotta sitten. Omasta mielestäni ihan ok perussukat ja lämpöiset ainakin ovat.


Resorissa silmukoita 44, yhden lisäsin, jotta sain viiden silmukan välein toistuvan kerrosrivinousun menemään oikein. Luin ohjeen netistä ja vasta kaksi mallikertaa kudottuani tajusin katsoa kuvaa ja huomasin, että ohjeteksti ja kuva ovat erilaiset ja että virhe on tietenkin tekstissä, jota noudatin. Tästä syystä sukan suussa on kaksi kaksikerroksista raitaa. Oikein tehdessä kudotaan siis ensiksi yksi kerros harmaalla, sitten kaksi kerrosta valkoisella. Valkoisilla kerroksilla nostetaan määrätyin välein harmaan kerroksen silmukkaa kutomatta, mistä syntyy tuo kerrosrivinousu. Minulla nousut ovat viiden silmukan välein eli neljä kudottu normaalisti ja sitten se viides nostettu. Nostot tekevät neuleesta varsin napakan eli käyttämieni 11 silmukan sijaan puikolla olisi voinut olla pari enemmänkin. Kantapäät ovat normaalia korkeammat käyttäjän toiveesta, hänen jalkaansa tavallisen mittainen kantapää istuu huonosti ja tiimalasikantapää ei sovi lainkaan.

Ei kommentteja: