tiistai 2. toukokuuta 2017

Kissasukkaa synttärilahjaksi

 Jossain kohtaa olen muistaakseni tehnyt päätöksen siitä, että yritän muistaa suurinta osaa tämän vuoden synttärisankareita sukilla (tällä oikeutan lankahamstaraukseni). Olin jo kutonut kesäkuun sankarin sukat, Ievuskaisen sukat ja aloittelin toukokuun lopun sukkia, kun iski tajuntaan tieto, että olen täysin unohtanut  toukokuun alun sankarit.

Tarkoitus oli tehdä vähän erilaiset kissakuviot (piiros tuolla alinna), mutta kun tuli vähän kiire napata kuva mukaan automatkalle, niin päädyin yhteen kissankuvaan, sellaiseen perusversioon.

Näissäkin sukissa on nyt testailtu vähän kaikkea. Sukkien resorista on tehty käännettävä ja siinä on käytetty silmukoiden vaihtoa eli viisi kerrosta kaksi oikein kaksi nurin ja sitten seuraavat viisi kerrosta kaksi nurin, kaksi oikein. Periaatteessa tuo voisi toimia kuviona ihan sinälläänkin ilman mitään muita kikkailuja.

Kissakuviossa on 13 silmukkaa ja se on 18 kerrosta korkea. Koska oli kiire, niin kuvio tietty oli pipoon tarkoitettu eli ajateltu kudottavaksi alhaalta ylös päin, minä lisäsin itselleni hastetta kutomalla kuvion normaaliin sukkien kudontasuuntaan eli varresta varpaisiin. Tähän kohtaan voinkin sitten lisätä, että note to yourself: opettele uusi kuvio kotona ennen kuin yrität tehdä sitä autossa. Ei ollut ihan yksinkertaista yrittää lukea ohjetta paperilta ja pitää lankoja hanskassa autossa ja se valittettavasti näkyy työn jäljessä.
 
Resoreissa ja sukan terässä on 12 silmukkaa puikolla, kuvio-osassa 14 silmukkaa. Jotenkin tuo tasaraita tuo mieleeni Marimekon, muistaakseni heillä on tasaraitakuosia juuri tässä väriyhdistelmässä.

Värit ovat tietääkseni saajan lempivärit.

Ei kommentteja: