keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Puolukka-pavlova

Syksyn kirpeistä marjoista tähän käyvät puolukoiden lisäksi myös karpalot. Marenkipohjasta johtuen valmistusaika nousee yli kahteen tuntiin, mutta voihan sen marengin aina ostaa kaupasta valmiina, jos ei jaksa tai halua itse tehdä.

Marenkipohja
6 valkuaista (joukkoon ei saa mennä yhtään keltuaista)
ripaus suolaa
5 dl sokeria
1 tl maissitärkkelysjauhoa
2 tl valkoviinietikkaa

Lisäksi:
3 dl puolukoita
3 dl kuohukermaa vatkattuna
kinuskikastiketta

Vatkaa sähkövatkaimella valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Kaada joukkoon 4 dl sokeria ja vatkaa kunnes seos on kiiltävä ja jähmeä. Lisää 1 dl sokeria ja loput aineet. Kastele leivinpaperi ja tee marengista sen päälle pyöreä levy. Paista 100 asteessa 1½ tuntia.

Kokoa pavlova marengista, puolukoista tai karpaloista, kermavaahdosta ja kinuskikstikkeesta.

Kinuskikastikkeenkin voi toki ostaa kaupasta valmiina, mutta tässä yksi vaihtoehto.

Kinuskikastike:
1 dl sokeria
1 dl kuohukermaa
1 rkl voita
1 tl vaniljasokeria

Kuumenna sokeri paksupohjaisessa kattilassa koko ajan sekoittaen. Varo polttamasta sokeria. Kun sulanut sokeri alkaa ruskistua kullankeltaiseksi, kaada joukkoon kerma. Anna porista keskilämmöllä viisi minuuttia, poista liedeltä ja vatkaa joukkoon voi ja vaniljasokeri.

Ei kommentteja: