torstai 22. marraskuuta 2012

Lanka lankeemus

Kävin ystäväni Ievuskaisen kanssa lounaalla ja siinä samalla tuli hoidettua myös pikkuisen kauppa-asioita. Amarillon pekoniburgeri ei taaskaan pettänyt ja salaattipöytäkin oli varsin edustava, joten masu tuli mussutettua täyteen, jopa niin täyteen, ettei jälkkäri enää mahtunut ja se sentään on aika paljon, yleensä sille kuitenkin löytyy aina kolonen.

Tässä kaupungissa voi tosiaan suositella Amarilloa loistavaksi paikaksi silloin kun haluaa viettää lounaan seurasta nauttien ja rauhallisesti keskustellen. Paikka kun on riittävän tilava ja väljästi kalustettu, taustamusiikki (vaikka onkin outoa, kuten Ievuskainen määritteli) ei soi liian kovalla ja henkilökunta on mitä ystävällisintä.

Ne kauppa-asiat olivat eläkemuistamisia pitkäaikaiselle työkaverille, itse asiassa ihmiselle, jota voi osittain syyttää siitä, että minusta tuli rouva Jälkikirjoitus. Jos hän ei olisi halunnut jäädä vuorotteluvapaalle ja minä tullut hänen sijaisekseen, olisi myös se legendaarinen tylsä kahvitunti ja erääseen nettiviestiin vastaaminen jäänyt elämättä ja tekemättä. Olen siis käytännössä tälle ihmiselle elämäni rakkauden velkaa. Henkilökohtaisesti siis muistan häntä kukkasilla ja kynttilöillä, yhdistyksen puolesta kävin ostamassa hänelle Hyasinttivaasin.

Matkalla tuonne lahjatavara kauppaan poikkesimme Sinooperin Homestoreen, minne ei ihan totta olisi pitänyt poiketa. Sieltä kun tarttui mukaan kymmenen kerää lankaa. Olkootkin, että olivat tarjouksessa ja maksoivat vain euron kerä - kymmenen kerää on paljon, silloin kun ei pitäisi ostaa yhtään.


Noiden lankojen materiaalit ja värit vain houkuttivat lankeemukseen. Rakas puolisoni sanoi, että näistä näkee heti, mitkä on tarkoitettu minulle ja mitkä jollekin muulle. Neljä kerää nauhalankaa, kolme turkoosia ja yksi hiekanvärinen, kyllä kiitos, minulle. Vihreä pätkävärjätty puuvillalanka, kaksi kerää, sekin minulle. Samoin tuo vihreä pörröinen mikrokuitulanka. Pinkki, sininen ja harmaa pääsevät muihin koteihin. Samoin saattaa käydä turkoosille huiville, mutta haluan kuitenkin tehdä sen ensin ja pohtia asiaa vasta sitten.

Ei kommentteja: