torstai 15. marraskuuta 2012

Appelsiinituorejuustokakku

Tarjosin tätä kakkua sukulaisille, kun he kävivät suorittamassa "verhokatselmusta". Koska se saavutti vähintäänkin kohtuullisen menestyksen ja koska herra Kirjoitus erityisesti piti tästä (hän on siis varsinainen herkkupeppu), laitan reseptin jakoon.

Pohjaksi käy esimerkiksi tavallinen kääretorttu- tai suklaakääretorttupohja, mutta tämä täyte käy myös täytekakkuun. Itse käytin juuri tuota täytekakku versiota eli täytettä kahteen väliin ja päälle.
Kakun koko juju on tosiaan tuossa täytteessä. 

Appelsiinituorejuustokakku

5 liivatetta
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400 g appelsiinituorejuustoa
200 g appelsiinijogurttia
200 g valkosuklaata
1 dl appelsiinimehuaLaita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja appelsiinijogurtti. Sulata valkosuklaa ja sekoita täytteen joukkoon. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Jäähdyttele hetki ja sekoita täytteeseen.Mikäli käytät täytettä täytekakkuun, kannattaa tehdä täyte puolitoista kertaisena, silloin se riittää reilunkokoiseen kakkuun sekä sisälle että päälle. Täytteen väri on varsin haalean kellertävä eli koristeeksi voi valita jotain värikästä. Kuvaa ei taaskaan ole, koska kakku ehdittiin leikata ja syödä ennen kuin ehdin kuvata sen.

Ei kommentteja: