tiistai 28. elokuuta 2012

Ideakuvia

Nuo tuollaiset haasteet, jotka vaativat kaivamaan keskeneräisiä töitä kaapista, ovat kyllä loistavia. Haasteen innoittamana potkaisin itseeni vauhtia, kaivelin esille liinat omista kätköistäni ja aloin suunnitella sitä pitkään haaveilemaan verhoa tai paremminkin verhoja. Olen tunnetusti ahne ja haluan kaiken mahdollisen vähintäänkin tuplana.

Niinpä noita liinoista koottavia verhojakin on ideoinnissa kaksi kappalein - toinen vaalea ja neutraalia värimaailmaa edustava ja toinen värillinen.

Neutraali on kutakuinkin koossa. Siitä tulee siis suunnilleen tällainen. Kolmannen kuvan vasemman laidan neliosainen liina täytyy purkaa kahteen palaseen, jotta reunasta tulee edes suunnilleen tasainen.








Värillinen kaipaa vielä paria kolmea palasta - tai vaikka viittä, jos saittuisi löytymään, koska tuon keskellä olevan ison harmaan voisin vaihtaa vaikka siniseen tai violettiin. Vaihto paitsi siksi, että on kovin hailakka noiden värillisten joukkoon ja myöskin turkasen painava.

Ensimmäinen asetteluyritys tuotti verhosta turhan leveän, joten piti vähän pistää liinoja toiseen järjestykseen ja ottaa kuitenkin yksi valkoinen sinne joukkoon. Yllä ensimmäinen viritelmä ja alla "lopullinen" suunnitelma. Pienet tummanruskeat täydennyspalaset puuttuvat vielä joukosta, niitä on siis neljä tulossa joukon jatkoksi.



Seuraava askel on se, että ratkon vanhasta käytöstä poistetusta helmalakanasta lakanakankaan uusio käyttöön. Lakanakangas on kuin uutta, mutta helmat sen väriset, etteivät enää ole ihan tämän päivän makuni mukaista.

Nyt alkaa tuntua, että tämä saattaa valmistuakin joskus. Niin ja jos jotakin se kiinnostaa, niin toistaiseksi materiaalit ovat maksaneet viitosen.

Ei kommentteja: