torstai 17. helmikuuta 2011

Ensimmäiset alpakkani

Mietin eräälle henkilölle soveltuvaa lahjaideaa, sellaiselle ihmiselle, jolla on jo kaikkea mahdollista. Se sulkee siis tavallaan rahalahjan pois, koska hänellä on sitä omiksi tarpeiksi.

Päädyin loppujen lopuksi kokoamaan lahjakorin paikallisista tuotteista ja kutomaan korin täydennykseksi sukat. Langaksi halusin jotain muuta kuin perinteistä seitsemää veljestä tai nallea, joten paikallisen lankaliikkeen suosituksesta päädyin alpakkalankaan. Koska kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun alpakkalankaa käytän, ostin langat kahteen pariin, jotta voin tehdä harjoitusversiot. Jos lankaa jää yli, kudon kolmannen parin itselleni. Lankaa varasin siis neljä kerää, lankana alpaca teetee.

Alpaca teetee on siis villalanka, puhdasta alpakanvillaa, mikä tekee sukista kyllä erittäin pehmeät ja lämpimät, mutta kulutuksen kestävyyden kanssa voi olla niin ja näin, kun langassa ei ole yhtään kestoa lisäävää tekokuitua. Kyläilysukkia tai unisukkia minä näistä ajattelin, jatkuvassa kävelykäytössä tuskin kovin pitkään kestävät parsimatta.

Nyt voidaan siis todeta, että harjoitusversiot ovat valmiit, malli toimii, lanka on helposti kudottavaa. Sukkien malli on garnstudion sivuilta, nimeltään "aaltosukat". Lankaa yhteen pariin reilunkokoisia sukkia meni puolitoista kerää eli neljästä kerästä varmaan riittää kolmanteenkin sukkapariin, kun kolmannet sukat ovat kuitenkin suht´pienet.

Tässä kuva ensimmäisistä alpakkasukistani:
Nämä harjoitusversiotkin menevät lahjaksi, niiden kaveriksi on tulossa toinen pari käyttösukkia seitsemästä veljeksestä. Ensin kudon toiset tämmöiset ja sitten alan katsella mallia noille seiskaveikoille, niiden dead line on maaliskuun puoliväli.

Ei kommentteja: