keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Wienin tuliaiset

Kuvia kaupungista ja nähtävyyksistä on tarjolla myöhemmin, nyt esittelen vain hankintani, joista osa herättää ristiriitaisia tunteita.
Ensiksi Claire'sista ostamani uuteen tukkalookiini sopiva hiuspanta. Leopardikuosinen kaksiosainen panta kustansi 4e.


Rakkaalle herra Kirjoitukselleni toin perinteiset tuliaiset eli maailman parasta Husselin marmeladia ja valkoista tobleronea. Yhteiseksi tuliaiseksi ostin Carcassonne-lautapelisarjan uuden perus/lisäosan "Das Schicksalsrad" "Wheel of Fortune" = onnenpyörä. Alunperin oli tarkoitukseni ostaa kahdeksas virallinen lisäosa "Burgen, Brügen und Bazare", mutta niitä ei ollut ollut eka painoksessa jaossa montaa kappaletta. Wienin suurin pelikauppa oli saanut niitä ihan kolme kappaletta ja ne oli myyty samantien kaikki, he kehottivat kysymään parista muusta kaupasta ja tulokset olivat ihan yhtä laihoja eli emme siis saaneet tuota lisäosaa. (tähän täytyy sanoa - emme saaneet vielä - se on nimittäin tulossa suomenkieliseen julkaisuun jossain vaiheessa ja täytyy ostaa se vasta sitten). Olin ajatellut jättää tuon Onnenpyörän vallan väliin, koska se laajentaa peliä aivan hurjasti. Mutta kun muita vaihtoehtoja ei ollut, ostin sitten sen. Onnenpyörä on siis sekä uusi peruspelipohja että valtavan laaja lisäosa, joka lasketaan ja ei lasketa lisäosaksi. Hauska ristiriita, mutta näin se on valmistajan sivuillakin ilmaistu. Onneksi saksankieliset säännöt eivät ole hirveän monimutkaiset, vaan peruspelin säännöt pätevät paria poikkeusta lukuunottamatta tässäkin.


Sitten se suurin kipuilukohta eli hankkimani kengät. Ostin Crocsin virallisesta kaupasta kevätmalliston uudet kiilapohjaiset korkokengät kullanvärisinä. Yleensä minulla harkinta pitää, enkä osta mitään ihan turhaa, mutta nyt meni pää sekaisin ja visa vinkui ja ostin nämä kaunokaiset. Valitettavasti vain nuo leveämmät mallit ovat minun jaloilleni paremmat. Nyt sitten ihan tosissaan kipuilen sen kanssa, että laitanko ne myyntiin ja yritän saada edes osan hinnasta pois ennen kuin visalasku erääntyy vai koetanko pitää ne sittenkin itse. Väri on loistava, malli syötävän suloinen ja korkokin juuri sellainen kuin haluaisin, mutta kun tuo lesti on pikkiriikkisen kapea.... Ketuttaa vieläkin, että tulin ne kantaneeksi kassalle, mutta kun ne olivat NIIIN ihanat siellä kaupassa.

Ei kommentteja: