tiistai 9. maaliskuuta 2010

Terveisiä Wienistä

Lähestyn varovasti tietokonetta, joka surisee kutsuvasti. Painan näppäintä ja hups - näytölle ilmestyy tekstiä, jota tuijotan hämmästyneenä, mistä se siihen tuli. Olo on vähän kuin Liisalla ihmemaassa. Olen ollut kokonaiset viisi päivää ilman nettiä ja sen kyllä huomaa, tietokoneita ja monitoreita olen nähnyt sitten senkin edestä - pieniä viisi-kuusi tuumaisia ja isoja viisikymmentäkuusi tuumaisia ja kaikkea siltä väliltä.

Palaan tarkemmin hankintoihin, kuviin ja muihin tunnelmiin myöhemmin, mutta nyt on pakko kertoa sen verran, että Wien kyllä petti odotukset oikein kunnolla. Siellä oli pahimmillaan 5-7 astetta pakkasta ja luntakin tuli tuuman verran! Olen tottunut siihen, että siellä on tähän aikaan vuodesta yli +10 astetta lämmintä, aurinko paistelee ja nurmikot vihertävät. Nyt sai kietoutua talvitakkiin ja silti tuntui, että kylmä tunki luihin ja ytimiin asti - se oli aivan erilaista kylmää kuin täällä. No erilaiset olivat tietenkin vaateetkin, ei ollut toppapukua ja kunnon toppakenkiä, vaan sisäturkki ja saappaat...

Palasin kotiin viime yönä ja edelleen tasapainoelimeni voihkivat lentämistä - maailma ei vain tahdo vakautua. Pidän sormet ja varpaat ristittyinä, että pääni kestäisi vielä edes yhden pitkän lentomatkan ennen kuin on pakko luopua matkustamisesta vallan. Itken veren karvaisia kyyneleitä jos todella käy niin, että en voi enää koskaan lentää tai matkustaa lentäen, minä kun niin rakastan sitä.

Viimeisenä kappaleena todettakoon, että kävin parturissa ennen matkalle lähtöäni. Luottokampaajani Sanni loihti minulle taas uuden ihanan lookin. Yhdessä taivastelimme sitä, että edellisestä käynnistäni oli jo 9kk, mutta edellinen leikkaus ei ollut vieläkään ihan hirveä - venähtänyt toki, mutta ei mahdoton. Uudesta hän lupaili vielä monipuolisempaa ja samanlaista, että sitä voi tarvittaessa itse värjätä ja malli saa kasvaa menemättä pilalle. Minulla on nyt siis etuhiukset, sellaiset puolen otsan vinoon leikatut paksut etuhiukset, jotka voi tarvittaessa kääntää taakse tai keventää osin tupeeraamalla. Takaa malli on voimakkaasti v-mallinen ja melko pitkä, edestä sitten taas lyhyt ja voimakkaasti rikottu. Pohjalla vaaleat raidat ja päällä yksivärinen punaruskea värjäys. Olen todella tyytyväinen tähän malliin! Sitä voi muunnella monella tavoin ja tarvittaessa sen kasvaessa pitkäksi itsekin lyhentää sekä etuhiuksia että takatukkaa.

Ei kommentteja: