torstai 15. lokakuuta 2009

vihreä viettelys ja pinkki pörhellys

Huolimatta siitä, että tauti voi edelleen hyvin ja muistuttaa minua (ja valitettavasti myös naapureita ) yskän merkeissä olemassa olostaan vähintään joka aamu ja ilta ja väliin päivälläkin, olen saanut valmiiksi jotain itsellenikin.

Olen saanut käytettyä tarjouksesta kahden euron kerähintaan hankkimani Novitan Malibut. Lehmuksen vihreää minulla oli 5 kerää siis 500g ja sain sen kaiken kulutettua kolmiohuiviin. Ensimmäiseen tekemääni, enkä ole varma yritänkö koskaan tehdä toista vai jätänkö nämä Ievuskaisen riemuksi. Käytin nimittäin suoraan Pirkassa 1-2/2006 ollutta ohjetta, joka ei löydy enää Pirkan sivuilta, vaan Sonera Plazan Elleistä ja en ollut ihan tyytyväinen, mielestäni huivi on liian pitkä suhteessa leveyteen. Jos kokeilen seuraavan kerran, korjaan ohjetta Ievuskaisen vinkkien mukaan.

Valitettavasti rakas herra Kirjoitukseni ei ehtinyt ottaa minulle kuvia (koska keksin hänelle liikaa muuta tekemistä), joten jouduin ottamaan kuvat itse ja laatu on sitten sitä mitä on.

Tässä huivi kokonaisuudessaan:Tässä kuvaa reunasta ja hapsuista. Päädyin sitten kuitenkin laittamaan huiviin hapsut. Koska tuo lanka on erittäin herkästi purkautuvaa, jouduin laittamaan solmut jokaisen langan molempiin päihin, jotta hapsut eivät ensimmäisen käytön jälkeen ole entiset.Lankaa jäi jäljelle sen verran, että virkkasin lopusta vielä kaksi nyöriä, joita voi käyttää huivin kiinnittämiseen joko yksin tai yhdessä.
Samasta Novitan tarjousmalibusta syntyi myös malvanvärinen poncho, johon lankaa kului reilu 300g. Ensimmäisestä kuvasta näkyy paremmin malli ja toisesta oikea väri.Lopusta vajaasta kerästä minun on tarkoitus virkata hakaneulalla kiinnitettäviä kukkia, joita voisi sitten käyttää sekä huivin että ponchon koristeena. Katsotaan saanko niitä koskaan aikaan...

2 kommenttia:

Ievuskainen kirjoitti...

Helkkari, viimeisestä vierailustani on jo sen verran aikaa, etten osaa enää edes kommentoida tänne! Ensimmäinen teksti katosi jonnekin bittiavaruuteen, toivottavasti tämä onnistuu!

Niin, piti vaan todeta, että hyvältähän tuo vihreä huivi näyttää! Jos huivin pituus / leveyssuhde tuntuu kummalliselta, voisit seuraavalla kerralla kokeilla tehdä verkkoa pienemmällä ketjusilmukkamäärällä. Olen muokannut huivin mallia juuri sillä tavoin, itse asiassa parhaillaan työn alla olevan mustan huivinkin olen tehnyt "vain" neljän ketjusilmukan riveillä. Toki se on langastakin riippuvainen, joten tuo muokkaaminen on ihan tapauskohtaista. Kannattaa kokeilla! :)

Ievuskainen kirjoitti...

Unohtui tuosta edellisestä kommentista yksi asia: tuo pinkki pörhellyskin näyttää tosi kivalta. Jotenkin ihan sun tyylisesi... :)