sunnuntai 25. lokakuuta 2009

mummot ja kansantanssi

Olen jostain lukenut, että kaikkea muuta pitää elämässä kokeilla - paitsi mummoa ja kansantanssia. Niinpä niksi-Pirkassa esitetty kierrätysniksi sai minut tarttumaan siihen tarkoituksena todistaa sen toteutus mahdottomaksi.

Omilla konsteilla se olisikin ollut mahdotonta, mutta lainasin Ievuskaiselta hänen mummonsa perintövirkkuukoukkua ja sitten vain kävi niin, että mahdottomasta tulikin mahdollinen. Ilman mitään kaavoja ja suuria suunnitelmia syntyi kierrätysveska.

Tässä ensin työvaiheen kuvia
Sitten valmis lopputulos, jossa yksityiskohtana sulkemiseen käytettävän napin korvikkeena kukka. Kassi on sellainen mummo ankka-tyylinen, jossa alaosa muodostaa kauniita laineita ja kapenee yläosaan päin. Suuosa on suora. Kiinnityksenä kukka ja lenkki, lyhyet olkahihnat.


Minusta tämä on hauska -mitäs mieltä te olette? Valitettavasti kuvat eivät oikein tuo pussukkaa kunnolla esille, jälleen kerran näitä "tämä on nähtävä livenä" - juttuja

Viimeisenä kuva materiaalista, josta se on tehty eli neljän tunnin kasetista purettu videonauha ja virkkaamiseen käytetty kympin koukku.

3 kommenttia:

Herra Kirjoitus joka ei muista salasanaansa... kirjoitti...

Vinkeä tuo on, ei siitä mihenkään pääse...

Negatiivinen juttu on että tuo kassi "pitää ääntä"... Vetolujuus on varmasti hyvä eli kestää varmasti melkoisen määrän tavaraa.

Ievuskainen kirjoitti...

Tuo kierrätyskassi näyttää kyllä niin mielenkiintoiselta, että se on ihan pakko nähdä livenä!!! :)

Mutta se siis pitää ääntä? Kovaakin? Olipa hyvä, ettei kassia virkattu c-kasetin nauhoista, sillä mitenhän kovaa ääntä se sitten pitäisi - etenkin jos nauhalla on vaikka Rammsteinin varhaista tuotantoa? :D (joo, tiedän, huono vitsi mut oli pakko)

rouva Jälkikirjoitus kirjoitti...

Kassi ei pidä ääntä, se rapisee ;-). Sen saattaa saada nähtäväksi livenä, se jäi Mammalle, jolle sen lupasin annettavaksi eteenpäin sellaisella sopimuksella, että ellei kelpaa, niin palautetaan minulle. Eli jos kassi palautuu, niin sitten voin sitä näyttää ja käyttää, vaikka pikkujouluissa.

Tuo Ramstein-iltalaukku voisikin olla aikas vinkeä, varsinkin jos se ääntelisi!

Pahimmassa tapauksessa joudut tutustumaan versioon kaksi - en kai mä tätä voi yhteen testaukseen lopettaa.