torstai 15. kesäkuuta 2023

Harmaata ja ruskeaa

Serkkuni Hiiva oli ostanut Naamakirjan Kässäkirpulta kassillisen tavaraa, joista minulle päätyivät kaksi kerää villa-alpakka lankaa, joista tarkoitus oli kutoa hänen miehelleen sukat. 

Aloitukseen 56 silmukkaa ja puikot Novitan koivuiset 3mm pyöreät. 

Alkuun 20 krs perinteistä 2o 2n - joustinta, tämän jälkeen 10 krs oikeaa harmaalla. Sen jälkeen hyödynsin vanhaa kauniina pitämääni kuviota, jonka olen julkaissut täällä.  
 

Kuvion jälkeen 17krs harmaalla ja kavennukset takana 2x2 silmukkaa 4 krs välein. Kantapää vahvistettuna 14+14 silmukalla, kantapohjaan 7+7 silmukkaa, kantalapun reunasta nostin 15 silmukkaa. Pohjaan lyhennettyjä kerroksia yhteensä 4 kerrosta, joiden aikana kumpaankin reunaan 2 kavennusta. Sen jälkeen vaihdoin värin harmaaksi ja loput kavennukset joka toinen kerros kunnes puikolla 13 silmukkaa. Kärkeen normaali sädekavennus. 
 
 
Näihin on tarkoitus laittaa vielä nahkapohjat, mutta nahka on etsinnässä, sillä mun varastoissani ei ole kuin mustaa nahkaa ja nämä kaipaisivat mielestäni ehdottomasti vaaleaa tai ruskeaa pohjamateriaaliksi.

 
Onneksi on Naamakirjan roskalava, josta löytyi palanen ruskeaa nahkaa, josta tehdään näihin pohjat. 
 
Vaikka olinkin vannonut, että helteillä en kudo tai tee käsitöitä, oli silti ihan pakko valmistaa nämä sukat ja pistää niihin mokkapohjat paikalleen. 


Painoa sukilla 165g, lankaa kudottu vuoden alusta 2393g.

Ei kommentteja: