maanantai 12. kesäkuuta 2023

Banaani 37

Toinen työkaverini näki nuo isommat banaanit ja ihastui niihin kovasti. Minun korvissani se kuulosti aivan siltä, että hänkin haluaa samanlaiset. Ostamistani keltaisista 7 veljestä - langoista oli jäljellä vajaa 100g, jonka uskoin riittävä 37 koon sukkiin.Varmuuden vuoksi puolitin kuitenkin langan.

Sukat tein 52 silmukalla ja Novitan 3 mm koivupuikoilla. Alkuu 4 krs tummanruskeaa 2o 2n - joustinta, sitten 15 krs vihreää 2o 2n- joustinta. Etuosaan 26 silmukalla 5 kerroksen "makkaroita" eli 5 kerrosta oikein, jonka jälkeen 5 kerrosta nurin ja sitten taas 5 kerrosta oikein. Yhteensä 10 "makkaraa". Takaosan 26 silmukalla 2o 2n - joustinta. 

Kavennuksina leveä nauhakavennus, joista 3 ensimmäisen kavenuksen jälkeen 1 välikerros ja tämän jälkeen kavennukset joka kerros.Langan vaihto mustaan, kun puikolla 6 silmukkaa. 


Tietenkään keltainen lanka ei riittänyt ihan loppuun asti, vaan kärkikavennuksiin oli pakko kaivaa vanhoista jemmoista mahdollisimman samanväristä keltaista lankaa. Onneksi on jämäjemmat, joista löytyi varsin hyvin sopiva. Samoin vihreä ja ruskea sekä musta lanka ovat jämäjemmasta. Vihreään en ole aivan tyytyäinen, se on liian kirkas, mutta tuli nyt käytetyksi sekin. No nyt voin ainakin todeta sen, että turhaan en ostanut keltaista lankaa, vaan se tuli tarkkaan käytettyä.

Lisäksi saaja ilahtui sukistaan kovasi, joten kutojatar on kovasti tyytyväinen onnistuneeseen yllätykseen.

Painoa sukilla 100g, lankaa käytetty vuoden alusta  2228 g.

Ei kommentteja: