perjantai 21. tammikuuta 2022

Tossujen korjaus

Mulla paha tapa pitää tossuja kotona jalassa läpi vuoden ja koska kävelytyylini on päkiöitä kuluttavaa, niin ei ole ihme, että tossunpohjat alkoivat reikiintyä päkiästä. Tämänhetkiset tossuni tuunasin joskus aikaa sitten muuttamalla säädettävät nyörit kuminauhoiksi, sillä nuo nyörit olivat sellaiset, että niihin tahtoi kompastua. Päältäkatsoen näyttävät siistiltä tai näyttävät niin siisteiltä kuin tällaiset pussukat voivat olla.

Sisäpohja on kuitenkin rikki, ei vielä kokonaan puhki, mutta selkeästi tuosta puuttuu pala.

Jemmoista löytyi vuosi(a) sitten talteenottamani  Hankisten varret. Niiden pohja oli vuosia sitten muuttunut liisteriksi, mutta pinta oli kuin uusi, mikä ei tietenkään yllättänyt, koska kengät olivat jääneet käyttämättä. 

Ihan hiukan jouduin ompelemaan ompelukoneella, mikä ihmeekseni onnistui jopa kipsin kanssa yllättävän hyvin. Ompelun tarve oli ihan omaa tyhmyyttäni, sillä leikkasin alkuun liian lyhyet ja leveät pohjat. En nuukuuksissani malttanut kuitenkaan pistää niitä roskiin, vaan hyödynsin liian leveyden pituudeksi. Varsista jäi siis vielä seuraavaankin projektiin.


Tossut tuntuvat saumoista huolimatta oikein mukavilta ja pehmoisilta jalkaan. Näillä pärjätään taas pitkään.

Ei kommentteja: