perjantai 25. kesäkuuta 2021

Pannuliina

Serkkuni jakoi pinterest linkin, jossa oli pannuliinoja, vinkaten, että käyttöä olisi. Alkuperäinen ohje löytyy Kotiliedestä, klik. Pannuliinan tarkoitus on mahdollistaa paistinpannujen pinoaminen päälekkäin ilman, että pinnat raappiintuvat.
 
Malli on vähän erilainen kuin se, jota käytin vuosia sitten tiskikukkia neuloessani, mutta siinä on kuitenkin paljon samaa eli ympyrä, joka on toteutettu lyhennetyin kerroksin. Serkulleni ilmoitin myös, että teen vain, jos jämälangat kelpaavat - kun ne kelpasivat, ryhdyin kokeilemaan. En katsonut tuota linkattua ohjetta, vaan päätin tosiaan käyttää tuota vanhaa ohjetta.

Ensimmäinen versio on iso, paksusta luonnon valkoisesta langasta neulottu. Sakarassa on 25 silmukkaa ja lyhennetyjä kerroksia vaihteleva määrä - tässä kohtaa voin todeta, että enemmän on enemmän. Liina olisi ollut kauniimpi, jos kaikkissa sektoreissa olisi lyhennettyjä kerroksia enemmän siis vähemmän sektoreita ja enemmän kerroksia per sektori. Tämän halkaisija on n. 30cm.




Toisen version tein marjapuuronvärisestä langasta. Silmukoita laitoin 22, koska lanka oli ohuempaa ja tarkoitus oli saada liinasta pienempi. Lyhennetyt kerrokset näkyivät mielestäni turhan löysinä, joten päätin kokeilla toimisiko neule paremmin, jos nostaisin lyhennetyillä kerroksilla langankierron, jotka kutoisin sitten pois kuvion viimeisellä täyspitkällä kerroksella.


Kolme seuraavaa ovat vielä pienempiä. Kahden pienimmän silmukkamäärät ovat 15 (marjapuuron punainen) ja 16 (vihreä), näiden halkaisija on n. 20cm.  Kaikkiin käytetty jämiä, mutta en silti saanut yhtään kerää tyhjäksi, vaan kaikkia jäi vielä vähän. Kuninkaan keltaiselle ja vihreälle minulla on jo suunniteltu käyttö, johon palaan myöhemmin.

Nämä viisi kuulemma riittävät ja päätyvät aikanaan joulupakettiin. Uskallan julkaista tämän jo nyt, koska tiedän, ettei saaja ole blogini lukija.

Ei kommentteja: