maanantai 28. kesäkuuta 2021

Käänteinen kasvopuhdistus

Joskus, ehkä jokunen vuosi sitten, oli muotia tehdä käänteistä hiustenpesua eli ensin hoitoaine ja vasta sen jälkeen shampoopesu. Minä olen nyt jalostanut tämän saman idena kasvojen puhdistukseen. Oikeasti syynä oli ilmaiseksi saamani kasvovesi, joka oli kyllä todella tehokas, mutta myös todella voimakkaan yrttisen tuoksuinen, mutta epävirallisesti voin toki väittää vain olevani innovatiivinen ja idearikas.

Tuo kasvovesi päätyi tosiaan minulle naamakirjan roskalavan kautta ja heti testattuani sitä, uskoin keksineeni syyn, miksi siitä oli luovuttu. Kyseinen kasvovesi oli jotain ayurvedaan perustuvaa luonnonkosmetiikkasarjaa ja todellakin voimakkaan tuoksuinen, niin voimakkaan, että kasvoille jätettynä siitä sai melko helposti päänsäryn - tai ainakin minä sain. Yritin kaupitella sitä ilmaiseksi eteenpäin, mutta ei kelvannut kenellekään. En kuitenkaan kyennyt laittamaan sitä roskiinkaan, koska silloinhan se olisi ollut todellista haaskausta. 

Ihan vahingossa tulin kokeilleeksi sitä "väärään kohtaan" kasvojenpuhdistusrutiinissani ja totesin toimivaksi. Väärään kohtaan siis sikäli, että yleensähän kasvovesi on kasvoille jätettävä tuote ja niin ollen puhdistusrituaalin viimeinen osa. Poistan kasvoiltani meikin oliiviöljyllä, ihan tavallisella ruokakaupan oliiviöljyllä. Tämä siksi, että pelastin yhden pullon menemästä roskiin, ruoanlaittoon se ei enää soveltunut, mutta meikinpoistoon vielä ihan hyvin. Öljy on kuitenkin no öljyistä eli sen peseminen kasvoilta normaalisti käyttämälläni kasvojenpuhdistusaineella on hankalaa ja tuntui, että kasvot jäivät öljyisiksi edelleen. Päätin koittaa, mitä öljylle tapahtuisi, jos pyyhkäisisinkin naamani ensin tuolla kasvovedellä. Kokeilu osoittautui menestykseksi, kasvovesi nappasi kasvoilta sekä öljyn että mahdolliset meikin jämät. Kun vielä kasvot pesi kevyellä puhdistusaineella kasvovesikäsittelyn jälkeen, laimeni tuoksukin sellaiseksi, että sen kanssa ei enää ollut ongelmia. 

Tämä on todellinen win-win tilanne sikäli, että tuo ongelmallinen kasvovesi tulee käytettyä ja toisaalta kasvot saavat osansa sen tehosta, sillä tuoksustaan huolimatta, tai ehkä juuri sen vuoksi, kasvovesi on todella tehokas. 

Miten sitten jatketaan, kun tuo pullo tyhjenee, en osaa sanoa. Joka tapauksessa oliiviöljy tulee riittämään paljon pidempään kuin tuo kasvovesi. Ehkä vaihdan pesuvaahdon tilalle varastoistani voimakkaamman pesuaineen, pesuvaahtoakaan kun ei kovin paljon ole enää pullossa jäljellä. 


Ei kommentteja: