keskiviikko 2. kesäkuuta 2021

Monserivaimo ja sitkukengät

Teen tunnustuksen: olen monsterivaimo ja häpeän sitä.

Tämä julma monsterivaimo ei suonut antamaan miehelleen kaapista uusia kenkiä käyttöön, vaikka Herra Kirjoitus nätisti sellaista ehdotti. Syynä tähän kieltoon olivat nykyiset käytössä olevat arkipopot. Rakas puolisoni olisi nimittäin jemmannut ne kaappiin "sitku-kengiksi". Perustelut olivat, että "kyllä mä niitä vielä pidän, sitten kun..." Tähän monsterivaimo tietysti kysymään, että miksi ne eivät kelpaa nyt pitoon, jos ne kelpaavat käyttöön "sitku", ja millä todennäköisyydellä ne tulevat käyttöön myöhemmin, kun eivät kelpaa käyttöön nytkään. Lisättäköön, että lupasin heti kaivella kaapeista Herra Kirjoitukselle uudet kengät käyttöön, jos vanhat päätyvät roskiin.

Minusta on nykyään tullut loppuunkäyttäjä ja tuollaisten melkein loppuun käytettyjen juttujen "sitku-jemmaamisen" vihaaja. Melkein loppuunkäytetty tavara kulutetaan loppuun ja poistetaan, sitä ei jemmata mihinkään odottamaan sitä "sitku-hetkeä", jota ei kaikella todennäköisyydellä tule koskaan.

Herra Kirjoitus harkitsi asiaa hetken ja totesi, että kyllä hän sittenkin vielä jatkaa noilla vanhoilla kengillä hetken ja pistää ne sitten vasta roskiin. Tietyllä tavalla nuokin muuttuivat "sitkuiksi", mutta tuollaisen sitkuilun olen valmis paremmin hyväksymään - tavaralla ei ole enää kuin yksi "sitku"-tie: sitten kun se on riittävän rikki, se menee roskiin.

En todellakaan halua, että puolisoni kulkee läpirikkinäisissä kengissä, mutta en myöskään hyväksy turhan tavaran jemmaamista ja mielestäni tuollainen melkein loppuun käytetty tavara on turha jemmattava. Se vie enemmän tilaan kuin siitä on tulevaisuudessa koskaan vastaavaa hyötyä. On enemmän kuin todennäköistä, että sitä pallotellaan paikasta toiseen, koska se ei kuitenkaan kelpaa käyttöön, ja lopulta se päätyy roskiin. Yhtä hyvin roskiinlaiton voi hoitaa ilman hilloamista saman tien tai sitten käyttää tavaran todella loppuun ja pistää roskikseen sitten edelleenkin ilman "sitku"-hilloamista.

Nyt odotankin innolla, missä kohtaa Herra Kirjoitus on kypsynyt eroamaan kengistään lopullisesti, jotta minä voin pistää ne roskiin, ja hän saa käyttöön uudet. Tästä voi tulla mielenkiintoinen kilpajuoksu, sillä myös minulla on käytössä jalkineet, joiden taru mitä todennäköisemmin päättyy tähän kesään. Nyt sitten kisataan siitä, kumman jalkineet hajoavat ensin. Meillä on kummallakin lukuisia pareja kenkiä, minulla toki jokunen kymmenen paria enemmän kuin hänellä, mutta paljasjaloin ei tarvitse kulkea, vaikka yhden loppuunkäytetyn parin pistääkin roskiin.

Ei kommentteja: