maanantai 31. elokuuta 2020

Elokuun elämää

 Heinäkuu meni taas kerran vähän niin ja näin, suuria suunnitelmia, mutta pieniä toteutuksia.

1.viikko
Elokuun ensimmäinen viikko oli kahden päivän eli kokonaisen viikonlopun mittainen. Lomailimme kaupungissa maalla aherretun arkiviikon jälkeen. Melko tuttua kaavaa, nukuttiin myöhään, laiskoteltiin, pelattiin, syötiin jääkapista jemmoja ja snägärisafkaa lisäksi. Mukavaa ja rentouttavaa.

2.viikko
Edelleen lomailua, mutta arki alkaa jo kutkutella varpaita. Arkipäivät vietimme jälleen maalla, jossa puuhaa riittää, ja viikonloppua sitten vanhoissa tutuissa merkeissä kaupungissa. HPWU pelattu tasolle 57.

3.viikko
Herra Kirjoitus palasi töihin loman jälkeen ja työpaikalle ensimmäistä kertaa sitten maaliskuun. Olen jotenkin varautunut siihen, että etätyöt odottavat jälleen pian, sillä kyllä me sen koronan toisen aallon kohta tänne saamme. Minä saan jatkaa lomailua vielä tämän viikon, mikä tarkoittaa melkoista pinoa hoidettavia asioita: käy labrassa, huollata moottorisaha, tapaa Ievuskainen, ole lymfahieronta mallina, sovi koeajo autosta, hoida sitä ja tätä. Labrat ja terkkari tarkoittaa sitä, että olen päättänyt panostaa minuun ja vihdoin ja viimein toteuttaa sen, mistä olen alkuvuodesta asti "pitäisi, pitäisi, pitäisi"- hokenut eli siivota keittiön nurkan syömällä pussiruoat pois. Sitä varten haluan nollalabrat ja vähän keskustelu/seuranta-apua. Labratulokset olivat ikävän realistiset: sokerit koholla ja verenpaineet taivaissa eli asialle täytyy todellakin tehdä jotain. Päädyn siis lääkärin vastaanotolle, jossa mietitään, mitä tehdään. Mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että saan varmaan lääkkeet, joita en tietenkään suurin surminkaan haluaisi, mutta minkäs teet. Jotenkin tuo oli sellainen shokkiuutinen, ettei oikein osannut ottaa mihinkään kiinni ja viimeinen lomaviikko meni vähän "haahuillessa".

4. viikko
Arki alkaa ja työt sen myötä. Onneksi aloituis oli yövuoroilla, niin ei ollut niin hirveä shokki kääntää rytmiä heti aikaisen aamun herätyksiin. Kotimme oli kesän aikana päässyt taas jonkinlaiseen kaaokseen, joten ei liene ihme, että aloitin uuden arjen siivoamalla - se kun helpottaa päänsisäistä kaaostakin. Ahkeroin sekä yövoroa edeltäneen päivän, yövurojen välisen päivän, nukkumapäivän että vapaapäiväni, mutta sain kuin sainkin kaiken kuntoon. On jotenkin rauhoittavaa, että yksi elämänalue on kunnossa. Toisaalta emme myöskään hakeneet roskaruokaa, vaikka mieli useammankin kerran tuon projektin aikana sitä teki - se korvattiin kanalla ja vihanneksilla, hyvä me! Yhden karkkipussin ostimme, mutta siis vain yhden ja sen jaoimme, ennen olisimme ostaneet molemmille omat isot pussit. Harjakaisia juhlimme pienellä linssisipsipussilla. Herra Kirjoitus ei pitänyt niistä, joten jäävät sitten sipsit jatkossa vallan ostamatta.

5 ja 6.viikko
Arki alkaa todenteolla, seuraavat kaksi viikkoa pelkkää aamuvuoroa. Huh! En voi oikein ymmärtää, miten minusta, aamuvirkusta ihmisestä on tullut sellainen, etten millään menisi aamuun töihin. Kävin lääkärissä ja sain melkoisen matokuurin elämäntapamuutokseen, siitä on ihan oma kirjoituskin. Torstaina treffit työkaverin kanssa Pokemonin merkeissä (yritän välttää toista peliä, mutta hän haluaa meistä pelikavereita) ja perjantaina tornitreffit Potter-kavereiden kanssa. Viikonloppuna jälleen maalle syyshommiin. Ja sitten vielä yksi arkiaamu, ja taas yksi kuukausi on käsitelty.
Aika menee ihan käsittämättömän nopeasti. Tuntuu, että aina on kuukauden alku ja sitten heti jo se kuukausi onkin eletty. 

Ei kommentteja: