perjantai 22. marraskuuta 2019

Hullu, mutta toimiva, idea

Pengoin kaapista meikkivoidetta, edelliset purkit olivat tyhjentyneet ja tajuttuani, miten paljon olin näennäisestä ostolakostani huolimatta ostanut (ja saanut ilmaiseksi) kosmetiikkaa tänä vuonna, päätin yrittää selvitä  vuoden loppuun ostamatta uutta. Muistelin, että kaapissa pitäisi vielä olla joku purtilo käyttämättä. En kuitenkaan onnistunut löytämään sitä täyteen ahdetusta, tuota, hyvin varustellusta kaapistani. Sen sijaan käteeni tarttui kaverilta saatu NYXin countour-puikko, jossa on toinen pää vaaleaa korostuksiin ja toinen tummaa varjostuksiin. Koostumus on kieltämättä rasvainen, mutta hyvin samaa tyyliä kuin Joe Blascon ja Grimasin meikkivoiteet. Nythän tuollainen voimakkaasti korostava ja varjostava meikki on poissa muodista ja vannotaan luonnollisuuden nimiin, joten sikäli puikkolla ei juuri ole käyttöä (varsinkaan kun mulla sattuu olemaan muitakin peitevoidepuikkoja).


Häpeäkseni joudun tunnustamaan, että aamukiireessä (eihän tätä asiaa tietenkään voinut illalla hoitaa valmiiksi) paremman puutteesa vetelin sitten puikosta naamaanivuorotellen kummallakin värillä raitoja, jotka tasoitin kasvoilla. Ajattelin kuitenkin kokeilla seuraavaksi valmista sekoitusta eli leikkaan palasen kummastakin ja sekoitan ne valmiiksi kupissa, jos siitä tulisi vähän parempi. Sekoitin palat, totesin toimivaksi ja tyhjensin koko tuubin tähän käyttöön. Lisäsin mukaan vielä vähän perusvoidetta keventämään, sillä pelkästään voide vaikutti aika tönköltä ja NYXin tuotteissa on niin paljon pigmenttiä, että ne kestävät hyvin vähän laimennusta. Kyllä tällä hetken pärjää, toivottavasti kestää loppuvuoden. Spaattelilla purkista sienelle ja sillä levitys kasvoille.


Purkin reunat siistin vielä meikkisienellä, jotta kaikki tulisi hyötykäytettyä. Onnittelin itseäni hullusta, mutta tällä kertaa toimivasta ideasta, jolla säätettiin taas jotain menemästä hukkaan ja joku euro kotiin päin, kun ei tarvinnut ostaa uutta.

Ei kommentteja: