lauantai 31. elokuuta 2019

Erinomainen elokuu

Kyllä, otsikko on tarkoituksella kirjoitettu etukäteen, koska olen sitä mieltä, että asiat johtavat toisiin ja mielikuvilla on valtava voima. Olen siis päättänyt, että elokuu on erinomainen.

Elokuun suunnitelmissa on vain muutama asia: jatkaa kesähullutusta eteenpäin, syödä pussiruokaa niin kauan kuin jemmat tyhjentyvät ja muutenkin tyhjentää kaikki loput ruokavarastot, lukea toinen varastokirjoista ennen laina-ajan päättymistä sekä pestä ikkunat. Välttämättömät ostokset tehdään lahjakorteilla ja kaikkea muuta paitsi välttämätöntä vältellään. Tiedossa on myös muutama ylimääräinen työvuoro ja toivon tietenkin, että niitä löytyisi vaikka pari lisää.

Ensimmäinen viikko:
Alkoi harrastetöiden merkeissä heinäkuun lopussa ja jatkui samoissa merkeissä elokuun alussa. Viikonloppu meni maalla marjojen merkeissä. Edelleen menossa kesähullutuksen viikon 4 tuplaus. Viikon miete: "Voi luoja miten vaikeaa tämä ostamattomuus joskus on. Se, että kaapit ovat täynnä tavaraa, ei yhtään hillitse himoa saada jotain uutta. Lidlin kesätarjouksessa on - yllättäen - aivan ihania rintaliivejä, housuja ja mekko, jotka kaikki haluan. Puhumattakaan urheiluliiveistä, kesähousuista tai tukisukista. Mä haluan ne kaikki, just nyt heti." Sen sijaan parsin muutaman parin vanhoja sukkia käyttökuntoon ja korjasin muutaman sauman sekä silppusin pari vanhaa paitaa meikinpoistolapuiksi - kurja lohdutus, mutta enpähän ostanut mitään.Sen sijaan sain vanhan villahuovan kinnasmateriaaliksi.

Toinen viikko:
Paluu arkeen ja tavallisiin töihin, tosin vapaapäivän kautta. Tiedän, että olisi pitänyt siivota, mutta päätin kauttia viimeisitä kohtuullisen kivoista kesäpäivistä ja lähdin viikon ensimmäisenä vapaapäivänä pelaamaan wizard unitea. Toisena sitten siivosin. Samoin kaikki muut viikon vapaahetket käytin siivoukseen, jotta saisin kodin kuntoon. Kesähullutuksesta menossa viides viikko. Perjantaina lapsenvahtivuoro ja kävimme yhdessä vahdittavan kanssa katsomassa Angry Birds 2:n. Hemmottelimme itseämme viikonlopun aikana käymällä molempina päivinä syömässä ravintolassa, koska se oli nopeampaa kuin kokkaaminen kesken siivouksen. Saapuneet tavarat: kaksi ilmaista kynsilakanpoistoainetta.

Kolmas viikko:
Odotettu tilipäivä, joka ei tietenkään järistyttänyt maailmaa (edes minun) mitenkään, sen sijaan puhdas ja siisti koti sai aikaan syviä ihastuksen viboja. Yritän taas hetken keskittyä siihen, että kaikki pysyisi viimeisen päälle puts plank kunnossa, siisti koti todellakin vaan on niin ihana. Töitä ja vähän lisää töitä, mistä erittäin positiivinen fiilis. Kesähullutus jatkuu edelleen ja etenee tasaiseen tahtiin.

Neljäs viikko:
Kampaaja, jota olen odottanut jo kuukauden päivät, takasi melkoisen muodonmuutoksen ja monta kymmentä senttiä vähemmän hiuksia. Kahtena iltana Pintxoilemassa kavereiden kanssa - ihanaa oli, eikä kurkkukipu paljon haitannut tahtia. Loppuviikolla kurkkukipu valitettavasti muuntui täysimittaiseksi flunssaksi ja elämä oli lähinnä köhimistä ja niistämistä. Töistä koetin rämpiä läpi jotenkin ja muun ajan nukuin. Väsymisen huomasi jälkikäteen ajatellen kyllä jo alkuviikon pienistä asioista kuten siitä, etten jaksanut kaivella kaapista uutta kasvojenpuhdistusainetta, vaan pesin naamaani kosteuttavalla yleissaippualla, joka sattui olemaan lavuaarin reunalla, parin pienen sauman ompeleminen oli ylivoimaista jne. Eipä tullut paljon tavaroita hankittua, mutta ruokailu meni sitten taas roskaruokailuksi vallan, kun en jaksanut miettiä kunnon ruoan laittamista. Kesähullutus osittain tauolla.

Viides viikko:
Flunssa jatkuu, niistoa, yskimistä, köhinää, pihinää, räkää ja rättejä. Päätin, että annan itselleni luvan toipua, en yritä kesähullutukseen palaamista ennen kuin olen kunnossa eli ensi viikolla. Meillä syödään nyt, mitä jääkaapista, pakastimesta tai kotiin toimittavien ravintoloiden listalta löytyy. En jaksa, en halua käyttää voimiani kauhan varressa heilumiseen tai sen miettimiseen, mitä syötäisiin, haluan vain päästä tästä taudista eroon.

Kaikesta huolimatta koen elokuun olleen erinomainen, vaikka kuitteja ei ole tallella, menoja ei ole laskettu, roskaruokaa sekä herkkuja on mussutettu ja kuu päättyi flunssan kourissa. Ehkä se johtuu sisäisestä rauhasta, jonkinlaisesta tyyneyden tunteesta, joka on saavuttanut minut jollain tasolla. Tajunta siitä, että meillä on vain yksi elämä ja että siitä voi myös nauttia, on ollut melko ratkaiseva. Enkä tarkoita nauttimisella sitä, että koko kuun palkka pistetään päivässä haisemaan, vaan sitä, ettei kaiken tarvitse olla mitenkään ryppyotsaista, säästötavoitteet täyttyvät hiljaisemmallakin tahdilla, samoin kilot karisevat ja niitä asioita kannattaa tehdä, mistä tulee hyvä olo- jos ei nyt ihan tehdessä, niin jälkeen ainakin (vrt. lenkille lähteminen hampaat irvessä ja sen jälkeinen endorfiinipiikki). Ehkä asiaan vaikuttaa myös se tajunta, että parhaat asiat ovat ilmaisia; hymy, halaus, auringonpaiste, hiekan ratina lenkkarin alla. On lupa elää ja nauttia...

Ei kommentteja: