perjantai 29. joulukuuta 2017

Kosmetiikkapoistot 4/4 vuodelta 2017

Vuoden viimeisen neljänneksen kosmetiikan poistoraportti sisältää perinteiseen tapaan tyhjentyneitä pulloja ja purtiloita mutta myös kiertoon/roskikseen päätyneitä tuotteita. Vuoden alusta poistoja on kertynyt 96 tuotetta + 3 näytettä. Kymmenen poiston kuukausitahdilla se tarkoittaisi, että viimeisen neljänneksen aikana poistoja pitäisi kertyä 24 kpl.




Ensimmäisessä satsissa on 7 näytettä, yksi suuvesi, yksi kosmetiikkafirman energiapurukumi ja loput rasvoja, joista osalla on rasvattu käsiä ja lopuilla poistettu meikkejä. Apobase on samoin toiminut meikin poistossa. Huulipuna on vanhaa Oriflamea Soft pink muistaakseni sävyltään. Perushammastahnoja sekä pepsodentilta että Oral B:ltä, Yves Rocherin sireenintuoksuinen suihkugeeli on vanhaa vuosikertaa ja yksi lempituoksuistani - tosin vuoden vaihtuessa siinä on edelleen sisältöä, joten vähennän sen tämän vuoden poistoista ja kuvaan sekä lasken ensi vuonna uudelleen. Lumenen dödö on Herra Kirjoituksen tyhjentämä. Tuoksuton hoitoaine päätyi roskikseen, koska hoitoaineita minulla on muutenkin liikaa
suhteessa käyttöön.



Dermosilin meikkivoide kului loppuun, samoin saman firman lime-dödö, joka on suosikkini. Myös kylpyvaahto ja suihkugeeli ovat saman firman tuotteita. Maybelinen meikkivoide herätti vähän ristiriitaisia tunteita, pullon sieni ei ollut kovin kätevä ja kestävä, mutta sisällön sai pois todella hyvin ruuvimaisen pumpun avulla. Apobasen minituubit toimivat meikinpoistossa. Päätin lopulta hylätä puoli ikuisuutta meikkipussissani pyörineen Stargazer luomivärin ja siirtää sen ruusutehtaan varastoon. Jos vielä haluan mustan luomivärin, ostan ihan uuden - katsoin jo valmiiksi ja We care Iconin ja Make up storen valikoimista löytyy kummaltakin sopivat. Oriflamen refill kulmakynä kului loppuun ja se oli sitten viimeinen, jota noista voi kulmavärinä käyttää, jäljelläolevat rusehtavat ovat liian punaisia tai kimaltavia ja saavat sitten aikanaan toimia huultenrajauskyninä. Kynsilakka on myös Oriflamen ikivanhaa Visions-sarjaa, nimeltään Tea rose. Ja kyllä, tälle sarjalle tyypilliseen tapaan lakkaa jää pulloon vaikka miten paljon. Myönnän, että minusta on tullut laiska, koska en jaksanut alkaa kalastella lakkaa pullosta millään vippaskonsteilla, vaan päätin pistää pullon lopun roskiin.



Meidän kosmetiikankäyttömme eivät tarjoa yllätyksiä, seuraavatkin tyhjentyneet purtilot ovat peruskauraa. Oikealla itse keittämäni ruusuvesi, jota käytimme molemmat ja jota varmasti keitän jatkossakin kunhan muut kasvovedet on käytetty ja edullisia ruusuja tulee vastaan. Anne Semonin shampoo on ihan perustuote samoin kuin Lidlin Cien shampoo. Isossa pumppupullossa taustalla oli koivuntuoksuista suihkugeeliä, viimeinen erä jättitäyttöpullosta, jonka joskus ostin. Äärimmäisenä vasemmalla on Yves Rocherin Ming shu - hajuvesi, jemmat tyhjenevät pikkuhiljaa niidenkin osalta. Näytteistä suurin osa on Dermosilin Skin comfort, Shea, Mocca ja Blossom vartalovoiteet, Revitalift kasvovoide on Lórealin.




Seuraavakin kasa sisältää paljon "perustuotteita" eli käytännössä Dermosiliä enemmän ja vähemmän. Vaikka tuon kasvopesun pumppu ei olekaan maailman paras, se kun klonttaa pesuainetta tuohon nokkaan, on tuote silti loistava, samaa voi sanoa Mild care soap-saippuasta ja Saga-sarjan koivun ja metsän tuoksuisesta suihkugeelistä (näitä oli siis kaksi). Taustalla piilottelee Nitzoral-shampoo pullo ja Dermosilin keittiösaippuan täyttöpussi, josta täytin kaksi tyhjentynyttä pulloa. Oikean laidan pieni shampoo pullo on Anne Semonin, kyseisen pullo lienee jotain hotellisarjaa ja on siis samaa kuin edellisessä kuvassa - näitäkin oli kaksi. Lisäksi kuvassa on kaksi tuubia Dermosilin Classic body lotionia, jotka toimivat loistavasti meikinputsareina (olen siirtynyt siihen, että kaikki ne tuotteet, joita voi käyttää meikinputsaamiseen, käytän siinä, koska niitä tarvitsen paljon, mutta rasvaajana olen laiska). Lisäksi kuvasta löytyy kaksi näytettä nekin Dermosilin After sauna lotion ja Primo-sarjan Firming gel, joilla molemmilla rasvasin jalkoja. Viimeisimpänä mainittakoon ikivanha luomiväripaletti, johon olen siirtänyt oranssin ja kullanväriset luomivärit. Ne päätin siirtää ruusutehtaalle - oranssia tuskin kaipaan ja jos tuohon kullanväriseen tulee himo, niin hulluttelen ja ostan uuden - mitä ei varmaan kovin äkkiä tapahdu.




Päätin siivota vanhat pienet hoitoainepurtilot roskiin. Niitä vaan on kertynyt liikaa, kun en juuri käytä hoitoainetta eli viisi pientä hoitoainetuubia roskiin. Dermosilin Northern Magic hand soap tyhjeni ihan normi käytössä, Sagan kosteusvoide toimi meikinpoistossa (myönnetään, ei ollut parasta mahdollista siihen, mutta tuli käytettyä), lisäksi lumenen puuteri tyhjeni käytössä ja kuparinkiiltävä huulipuna oli Oriflamen vanhaa sävykarttaa. Tuttuun tapaan pistin jämät ruusutehtaalle.



Viimeisessä poistossa on hammastahnaa,  I love... strawberries and milkshake kosteusvoidetta (jossa muuten oli äärimmäisen herkullinen tuoksu), Dermosilin Men deodoranttia, Nature with AloeVera-sarjan kosteusvoidetta (äärimmäisen hyvä meikinpoistossa) ja Berry Therapy (sekin jokin Dermosilin tytäryhtiö) puolukkainen vartalovoide, toimii kohtuulisesti meikinpoistossa, mutta hyvin jalkojen rasvauksessa. Näytteet ovat Yves Rocherin kiinteyttävä yövoide, Dermosilin moisturizing cream medium ja saman firman Primo-sarjan day cream Q10.


Eli kaikkineen 44 + 17 poistoa. Koko vuoden saldo siis 140 + 20. Edelleenkin jaksan hämmästellä sitä, kun tuo määrä ei näy vieläkään kaapissa suurena väljyytenä. Toki osaltaan tuohon ovat vaikuttamassa ensi vuotta varten tekemäni jemmahankinnat, kuten dödöt ja aurinkovoiteet, joita kaapissa on nyt runsaasti.

Ei kommentteja: