sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Edesmenneiden laukkujen kaavat


Ennen kuin pistin piloille menneet keinonahkalaukkuni roskiin, otin niistä mitat ja kohtuulliset kuvat tulevaisuutta varten.

Pienemmässä on 2 x 43cm kokinen hihna, jonka kyllä ajattelin jättää uudesta versiosta pois. Niittejä on kaaressa viisi ja läpässä 2 x 10.  Kiinnitys läpän sisäpuolella olevalla magneetilla, ei muita sulkumekanismeja, magneetin ja hihnan renkaat nappasin jemmaan. Laukun vuoren otin myös talteen, sillä suunnittelen edelleen vakavasti tekeväni itse vastaavan uuden. Herra Kirjoitus piirteli kaavat, joten ne eivät läpän osalta ole ihan oikeat, mutta kun mitat täsmäävät, niin läpän muoto on helppo korjata.





Isommassa veskassa on kaksi hihnaa kooltaan 4 x 64 cm, neljä muotolaskosta pohjassa ja reunoilla kiristysnarut, joilla laukun suun sai kiristettyä pienemmäksi. Kiristysnaru kulki kummallakin puolella yhteensä kuuden renkaan kautta. Laukun koristeena oli meripihkatyyppisia helmiä ja messinginvärisiä pyöreitä niittejä, nämä irrotin laukusta ennen sen hävittämistä, jotta voin halutessani koristella tekeleeni vastaavaksi. Tässä laukussa oli vetoketjukiinnitys ja kankainen sisus. Pelastin myös tuon sisuksen, koska siinä oli useampi vetoketjullinen tasku, ajattelin käyttää sitä omassakin versiossani - ei tarvitse vastaavaa ruveta erikseen askartelemaan, kun se on jo valmiina.









Ei kommentteja: