perjantai 30. kesäkuuta 2017

Kosmetiikkapoistot 2/4 vuodelta 2017

Kolmen ensimmäisen kuukauden kosmetiikkapoistosaldo jäi "surkean pieneksi" eli vain 25 purkkiin, mikä toki sekin on iso määrä, kun huomioi sen, ettei tilalle ole tullut tuotteita.

Vastaavasti uskon kolmen seuraavan kuukauden saldon olevan isompi, koska moni melkein tyhjä purkin pohja jäi tyhjentymättä kolmen ensimmäisen kuukauden aikana.


Ensimmäiset poistot ovat osin tuttuja suosikkimerkkejä, osin jotain muuta. Palmoliven Happyful tuskin kaipaa sen kummempaa esittelyä, mutta sen vieressä oleva hollantilainen Hema- merkkinehn kynsilakanpoistoaine ansaitsee muutaman ylistävän sanan: se oli edullista, tehokasta ja riittoisaa. Sääli, että seuraava pullo pitäisi hakea niin kaukaa. Humektanin perusvoide on pelastanut monta kuivaa pakkasaamua niin kasvojen kuin vartalon suhteen - olen ilmeisesti tullut vanhaksi, kun ennen niin rasvainen ihoni huutaa kostutusta. Lidlin Suhada-meikkivoide on myös niitä kehumisenarvoisia tuotteita, jotka ovat hinta-laatu - suhteeltaan loistavia. Iso muotovaahtopullo on aikanaan netistä ostettu www Infinite- sarjan tuote, joka sekin oli todella riittoisa. Sen takana on jo toinen (ja Herra Kirjoituksen onneksi viimeinen) saunasaippuan täyttöpussi, edellinen meni maalle, tämä toinen anoppilaan.

Edessä on puuterirasiani, joka aikanaan on sisältänyt aurinkopuuterihelmiä, mutta johon nykyään kippaan kaikki puuterijämät (siis ne kivipuuterin loput, jotka eivät enää pysy kunnolla kakkumuodossa) käyttöä varten. Nyt sekin tyhyjeni eli pitää kaivella kaapista uusi puuteri käyttöön. Vaaleanpunertava rasia takana on Mary Kayn kasvogeeli, josta pidin kovasti ja joka myös pelasti monta kuivaa pakkasaamua. Sen vieressä on Yves Rocherin en Avril un soir "Huhtikuisena aamuna" - hajuvesi, joka ei enää oikein ole mieltymykseni mukainen, mutta onneksi sekin on tuota pikaa loppumassa ja lisäkappaleita ei ole eikä tule. Taustalla on Axen dödö - Herra Kirjoituksen tyhjäämä naamakirjan kautta ilmaiseksi saatu. Muiden kasvovoideiten loputtua olen käyttänyt Clinidermin kuivalle iholle tarkoitettua minituubia, joka on kokoonsa nähden riittoisa, mutta ei toki loppumaton sekään.Seuraavat tyhjentyneet ovat edelleen sitä "peruskauraa" eli suihkugeeliä, hammastahnaa, dödöä, kasvovettä ja yksi kulmakynä. Viimeksi mainittu oli noita Oriflamen täyttöjuttuja ja häpeäkseni joudun myöntämään, että edelleenkin varastoistani löytyi uusi täyte tuohon kynään eli samalla linjalla jatketaan.


Lisäksi kielontuoksuinen käsisaippua eli kuvan pulloista keskimmäinen.


Seuraavat poistot tulivatkin sitten meikkipussista. Yllättävän kauan nuo ovat kestäneet, mutta nyt loppuivat sekä meikkipuuteri, huultenrajauskynä että huulipuna. Meikkipuuteri on Yves Rocherin vanhaa mallistoa ja ollut ensin hetken matkakäytössä, mutta nyt totesin, että on korkea aika käyttää se loppuun ennen kuin se menee pilalle. Huultenrajauskynä oli Oriflamen täyttömallistoa ja aivan loistava tumma sävy, joka sopi yhteen monen sävyisten huulipunien kanssa. Huulipunista loppui Oriflamen Visions-sarjan horoskooppipuna Leo, joka oli sävyltään täydellinen luumunpinkki. Onnistuin myös kadottamaan mansikanpunaisen Lumenen huulikiiltoni, joten postoksi sekin kai on laskettava.


Samaan kasaan menivät myös Doven kevyesti päivettävä Summer glow vartalovoide, thaimaalainen kukkasaippua, joka muutaman pudotuksen takia meni niin huonoon kuntoon, että päätin käyttää sen pois, brasilialaisesta saippuasta jäi jäljelle vain paperit. Herra Kirjoituksen Fuze suihkugeeli ja Listerinen suuvesi, Golgaten hammastahna ja apopasen meikinpoistoon käytetty perusvoide täydensivät poistokasan. Siis 10+1 poistoa.

Ensimmäinen punaisista sävyttävistä muotovaahtopulloistani loppui, samoin neon/limenvihreä Miss Selene kynsilakka. Myös kolme minihuulipunaa tuli joko käytettä loppuun tai todettua, että niiden käyttö on katkenneen terän takia mahdotonta.  Kaikkiaan viisi poistoa lisää.


Yhteensä 33 poistoa kolmessa kuukaudessa, vuoden alusta 58 poistoa.

Ei kommentteja: