keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Siisti koti saa hymyilemään

Nyt kun on taas päästy tavallisten ihmisten työtahtiin, niin jaksaa vähän katsella ympärilleen. Tämä taas sai aikaan sen huomion, että kotimme on jälleen päässyt kaaokseen. Kyse ei pelkästään ole siellä täällä lojuvista tavaroista, vaan ihan rehellisestä liasta. Niinpä sitten taas kerran julistin siivousviikon alkaneeksi. Maanantain ja tiistain aikana saimme yhdessä Herra Kirjoituksen kassa siivottua ja käytyä läpi 4 huonetta ja tälle illalle on vielä jäljellä kaksi. Sitten taas saa hetkiseksi huokaista ja nauttia siististä kodista.

Jotenkin se vaan on niin jännä asia, että ainakin minulla siisti ja puhdas koti saa hymyn huulille, sitä nukkuukin paremmin tai pärjää vähemmällä unella. Puhumattakaan siitä, miten paljon helpompi se kunnolla putsattu ja järjestelty koti on pitää siistinä. Meillä suursiivoukseen liittyy yleensä myös runsaasti pyykinpesua, ikkunanpesua ja kukkienhuoltoa tavallisen siivouksen lisäksi, siksi siihen täytyy myös varata aikaa enemmän kuin vain tunti tai pari. Oikein perusteellisessa putsauksessa, jossa siivotaan myös kirjahylly ja kaapit saa helposti menemään viikon, vähän vähemmän perusteelliseen menee vähintäänkin pari- kolme iltaa.

Koska tämä ilta menee vielä puleerauksessa ja meillä molemmilla on pitkä työpäivä torstaina, pääsemme nauttimaan puhtaasta kodista vasta perjantaina illalla. Siihen voisikin kehitellä jotain spesiaalia, kun on palkkapäivä ja tulee vielä lomarahatkin.

Ei kommentteja: