perjantai 15. kesäkuuta 2012

DIY: Lokerikkoprojekti

Jo hyvä tovi sitten MTV3:n Koto-ohjelmassa esiteltiin maitopurkeista tehty lokerikko. Se jäi jonnekin mielenpäälle muhimaan ja päätyi vasta nyt DIY-projektiksi.

Tähän projektiin valjastin sitten vielä herra Kirjoituksenkin mukaan työhön ja touhuun. Suurin ongelma oli ensiksi tarvittavien maitopurkkien kerääminen, ei niinkään se, etteikö niitä meidän kahden maitovasikan huushollissa olisi kohtuullisen runsaasti tullut, vaan niiden välivarastointi purkkien odottaessa työstämistä. Lopulta kuitenkin saatiin tarvittava määrä purkkeja kasaan ja näin niitä sitten ryhdyttiin lokerikoksi kokoamaan.

Lokerikkoon tarvitaan yhtä monta maitopurkkia kuin lokeroita siinä halutaan olevan, lisäksi liimaa, pyykkipoikia ja mahdollinen suoja liimaamista varten.

Meillä oli 9 purkkia, jotka sijoitettiin 3x3 muodostelmaan. Ensiksi purkit leikattiin saman korkuisiksi ja liimattiin kolmen riveiksi, joiden annettiin kuivua.

Sitten liimattiin kaikki rivit yhteen ja ne tuettiin vielä kuivumisen ajaksi kumilenkeillä.

Periaatteessa purkit olisi pitänyt päällystää myös sisältä, mutta koska tämä lokerikko tuli korulaatikkoon piiloon, päätin, että ulkoreunan päälystäminen riittää. Meillä oli käytössä tavallinen turkoosi lahjapaperi ja se oli hiukan liian ohutta eli kuviot näkyvät läpi. Seuraavalla kerralla päällystän purkit joko jämätapetilla tai jos haluan käyttää ohutta paperia, päällystän ne ensin valkoisella paperilla.

Ja tässä vielä lokerikko in action eli toimii ihan hyvin, vaikka onkin sisältä tylsän valkoinen.

Ei kommentteja: