maanantai 13. marraskuuta 2023

Hirvisukat, melkein valmiit

Lisää hirviaiheita tälle syksylle. Tämä idea on tosin odottanut toteutustaan jo pari vuotta lähinnä siksi, että olen etsinyt sopivaa taustalankaa. Halusin sen olevan liukuvärjättyä ja sellaista omista varastoistani ei löytynyt. Syyskuussa sitten maltoin ostaa kaksi kerää Novitan kajastusta, joista näitä hirvisukkia lähdin kutomaan. 

Aloitus 64 silmukalla, 18 kerrosta 2o 2n resoria. Sen jälkeen saman verran sileää neulosta, jonka jälkeen aloitin hirvikuvion mustalla langalla. Itse asiassa kokeilin tässä parissa kahta eri tekniikkaa. Toisen sukan kuvion neuloin kokonaan ja toiseen silmukoin sarvikuvion ja neuloin lopun hirven. Jos tekisin toisen parin, niin todennäköisesti neuloisin sarvet ja vartalon ja silmukoisin jalat. 

Hirvikuvio on pinteresistä, leveys 44 silmukkaa eli olisi ehkä toiminut paremmin ohuemmalla langalla, jolloin hirvi ei olisi kiertynyt sukan sivuun. Olin ajatellut tehdä kaksi erilaista hirveä, mutta makutuomarina toiminut Herra Kirjoitus suositteli ehdottomasti samanlaisia kuviota molempiin. 



Molemmat kuviot ovat Pinterestistä ja ensimmäistä siis käytin kutomissani sukissa.


Kuvion jälkeen 5 kerrosta oikeaa ja sen jälkeen 2o 2n resoria 10 kerrosta. Vanhvistettuun kantalappuun 28 kerrosta. Kantapohjaan 8+8 kerrosta, kantalapun sivusta nostin 16 silmukkaa ja kavennukset joka toinen kerros kunnes puikoilla 15 silmukkaa. 
 
 
Marraskuun pimeydessä kuvat ovat kamalia ja vielä kamalampia niistä tulee, kun ei edes vaivaudu asettelemaan sukkia kuvaukseen kunnolla. 
 


Ja muutenkin on ehkä vähän kyseenalaista pistää julkaisuun puolivalmiit sukat, koska noista puuttuvat vielä puut, mutta koska marraskuu ja musta lanka, päädyin tähän ratkaisuun ja esittelen täysin valmiit sukat myöhemmin.
 
Painoa sukilla 150g. Lankaa käytetty vuoden alusta 3332g. 

Ei kommentteja: