lauantai 11. marraskuuta 2023

Hiiden hirvi

Tänä vuonna päätin olla ajoissa ja hankkia jokavuotisen Kalevala korun joulukoristeen jo nyt. Osansa oli toki myös sillä, että viime vuonna tätä varten hankkimani lahjakortti (joka jäi käyttämättä, koska olin liian myöhään liikkeellä enkä saanut joulukoristetta tästä myymälästä) oli vanhenemassa. 
 
Vuoden 2023 joulukoriste on loisteliasta sarvikruunua kantava Hiidenhirvi. Muinaisen uskomuksen mukaan nuori neito saattoi ottaa hirven muodon ja kantaa ylväästi kruunuaan.  Otettuaan hirven muodon neito saattoi kiusoitella ylpeää takaa-ajajaansa. Lopulta osat vaihtuivat, ja metsästäjästä itsestään tuli saalis.
 
Nykyään nämä koristeet toimitetaan oikein kunnollisessa rasiassa pahvikotelon sijaan.
 
 
Kokoelmani täydentyi siis tänä vuonna Hiiden hirvellä. Tämä on taas vähän uusi ja erilainen malli näissä joiulukoristeissa. Sopii kyllä yhteen viimevuotisen Kalevan karhun kanssa ja myös niiden aikaisempien eläinaiheisten koristeiden kanssa, mutta tuossa välissä on muutama, jotka vaikuttavat olevan ihan muusta maailmasta. Vaikka niitä (Tampereen lintua ja Suomussalmen Hevosta sekä Kalevan karhua)  ja Hiiden hirveä yhdistää toki se, että ne perustuvat aiemmin Kalevala korulla myynnissä olleisiin koruihin. Alkuperäisen Hiiden hirven on suunnitellut Kaisaleena Mäkelä.
 
Hirvi on varsin kookas, reilusti isompi kuin aikaisemmat pyöreät eläinkoristeet ja viimevuotinen Karhu.


Pakko sanoa, että minusta tämä on kaunis. Nyt vain täytyy keksiä paikka, mihin ripustaa nämä, niitä kun alkaa olla niin paljon, että edelliset paikat alkavat käydä pieniksi.

Ei kommentteja: