keskiviikko 9. elokuuta 2023

Ilta Hirvijärvellä minikoossa

Aloitus 48 silmukalla, 7 krs 2o 2n- joustinta. Pitsikuvioon 14+15 silmukkaa, takapuikoille 9+10 silmukkaa.
 
Vahvistettu kantapää 21 silmukkaa, 26 kerrosta, kantalapun reunasta 15 silmukkaa. Kavennukset kantapohjan puolelle. Kavennukset joka toisella kerroksella, kunnes silmukkamäärä takapuikoilla oli 8+8 silmukkaa. Terään vielä pitsikuvioita, kunnes aika aloittaa kärkikavennukset. Siinä vaiheessa jaioin silmukat tasan neljälle puikolle ja tein yhden kavennuksen, jotta määräksi tuli 11 silmukkaa per puikko. Kärjessä normaalit sädekavennukset.

Suunnittelu lankojen kanssa ei mennyt ihan niin kuin olin ajatellut, sillä pitsikuvio vei enemmän lankaa kuin olin ajatellut. Tarkoitus oli käyttää vain kahta väriä, mutta kiireessä ja puolipimeässä nappasin lankavarastosta väärän vaaleanpunaisen kerän täydentämään loppunutta jämälankaa. No ei voi mitään, näillä mennään nyt. 



Sukkien pitsikuvio on yhdistelmä, jonka pohjana on Niina Laitisen Ilta Saimaalla. Nämä sukat olivat mallitestaus pari isompia sukkia varten, joten nimesin ne vitsillä illaksi Hirvijärvellä, koska se viittaa isompien sukkien saajan mökkipaikkaan. 

Sukkien paino 32g, lankaa kulutettu vuoden alusta 2425g

Ei kommentteja: