sunnuntai 30. huhtikuuta 2023

Hehkeä huhtikuu

Huhtikuu alkoi varsin talvisena, paljon talvisempana kuin toivoisin sen olevan, mutta on vaan pakko uskoa, että kyllä se kevät sieltä tulee, vaikka mittari näyttää säännöllisesti aamuun yli kymmentä pakkas astetta. Ainakin kuukausi ollaan myöhässä normaaliin nähden ja sekös harmittaa. En keksi tästä viipyvästä kylmyydestä kuin yhden hyvän asian ja se on se, että voi hyvällä omalla tunnolla kutoa sukkia. 

1. viikko
Kuukauden ensimmäinen "viikko" eli kaksi päivää kului töissä yövuorojen merkeissä. Aprillipäivä meni hyvin, en yrittänyt pilailla kenenkään kustannuksella, koska poikkeuksetta epäonnistun niissä, eikä kukaan onnekseni aprillannut minua. Yövuorot tarkoittavat poikkeuksetta sitä, että kovin paljon ylimääräistä en ota silloin tehtäväksi, vaan keskityn nukkumiseen ja lepäämiseen, jotta selviän töissä.

2. viikko
Pääsiäisviikko, joka ei jotenkaan tunnu siltä, että ilmassa olisi suuren juhlan tuntua. Tänä vuonna pääsiäinen menee vapaiden merkeissä, meidät on kutsuttu pariin paikkaan kahveille ja äitejä pitää käydä katsomassa myös. Siinähän sitä sitten ohjelmaa kotitöiden lisäksi riittää. 

Pääsiäisen ajan tavoitteeksi otan mankelointipäivän, hellanpesupäivän ja sukkien kutomispäivän sekä lenkkeily- ja kuntoilupäivän. Tosin ei pääsiäiseen ihan noin montaa päivää taida kuulua, joten täytynee yhdistellä lenkkeilyä joka päivälle, mankelointi ja hellanpesu samalle päivälle, useampi vierailu yhdelle päivälle ja sukkien kutomista joka väliin.

3.viikko
Pääsiäisen loppu ja arjen alku meni yövuorojen merkeissä. Olin onnistunut mokaamaan vuorojeni kanssa sen verran, että vietin kahden yön jälkeen päivän töissä ja jatkoin vielä kolmanteen yöhön. Siitäkin selvittiin, mutta tavaksi en todellakaan ota. Lisäksi tein vielä yhden extraillan, työhulluudelle ei vaan voi mitään.

Kevät on mitä ilmeisimmin saapunut, sillä yön lämpötilatkin alkavat olla plussan puolella. Ihanaa. Viikon toinen positiivinen on se, että jumittaneet lahjasukat ovat edenneet ja olen niihin varsin tyytyväinen.  

Se, mihin en ole tyytyväinen on loputon vääntö asioiden hoitamisessa. Välillä tuntuu, että virastoissa joka toinen henkilö on inhimillinen ja homma hoituu, ja sitten on ne toiset, jotka ottavat periaatteekseen asioiden hankaloittamisen. Vaikka miten tiedät toimittaneesi kaikki tarvittavat lippuset ja lappuset, niin ihan kuin kiusalla kysellään vielä jotain, jota ei ensinnä edes pyydetty toimittamaan, puhumattakaan loputtomasta puhelimessa roikottamisesta. Valmiiksi jo turhautuneena, kun näiden tämän viikon asioiden jälkeen on edessä vielä ensi viikolla niin äänikirjapalvelun kuin puhelinliittymien kilpailutus. Vakuutuksetkin pitäisi, mutta jospa siirrän niitä vielä hetken, kun nykyiset ovat voimassa ensi vuoteen. En kertakaikkiaan jaksa ymmärtää sitä, että vanha, vuosia firmaan rahaa tuonut asiakas ei ole minkään arvoinen, mutta kun menet vaihtamaan muualle, niin johon itketään perään. Me kaikki pääsisimme paljon vähemmällä, kun ei tarvitsisi pyörittää tuota jatkuvaa kilpailutusrumbaa. 

4. viikko
Tavanomainen arkiviikko, johon tosin kuuluu suunnitellusti vain kolme työpäivää, yksi pitkä ja kaksi aamua. Yhden lisätyöpäivän olen jo ehtinyt sopia ja lisäksi on yhdeksi illaksi kokous. Täydensin viikkoa vielä yhdellä extra iltavuorolla eli kyllähän niitä töitä sitten kuitenkin oli. 

Vapaapäivän käytin jälleen samoissa merkeissä kuin ennenkin eli siivosin, tein muita kotihommia, lenkeilin ja kudoin sukkaa. Viikonloppuna olisi suunnitelmissa käydä maalla ja katsoa, miten siellä on talvi kadonnut, jos vaikka pääsis puuhommiinkin kohta puoliin. 

5.viikko
Alkuviikko aamuvuoroa ja sitten huhtikuun kolmannet yöt. Lauantaina yövuoron jälkeen maalle puuhommiin. Siellä saatiinkin melkoisen paljon aikaan eli niiltä osin voi olla tyytyväinen. Maalla nautittiin myös pitkästä aikaa saunasta, että sitä voikin ihminen tuntea itsensä puhtaaksi saunan jälkeen.
 
Ruokahuolto meni taas vähän niin ja näin, käytiin kavereiden kanssa ulkona syömässä, tilattiin pizzaa kotiin ja haettin burgereita siis kaikkea sitä, mitä ei todellakaan olisi pitänyt. Vappuaatoksi haettiin vielä sipsejä ja karkkeja. Vappuaattoa vietettiin tosiaan kotona rauhallisissa merkeissä mussuttaen herkkuja ja katsellen Lentoturmatutkintaa sekä kutoen sukkia. 

Kuun viimeisen päivän lisätili oli kerrankin muhkea, joten olen saanut palautettua puskuriin noin puolet ikkunaremontin sieltä haukkaamista rahoista, mihin olen tyytyväinen. Toukokuusta ei tule näin hyvää, sen tiedän, sillä otin auton käyttöön katsastusta varten ja se tarkoittaa katsastusmaksun lisäksi myös vakuutuksia ja tankkausta. Autoni on pidettävä liikenteessä toistaiseksi, sillä Herra Kirjoituksen uusi auto on kyllä jo tullut Suomeen, mutta sitä ei ole vielä toimitettu liikkeeseen, josta sen voisi noutaa ja hänen nykyisessä autossaan on edelleen talvirenkaat alla.

Ei kommentteja: