maanantai 22. marraskuuta 2021

Perussukkaa

Työkaverini tilasi teinineidilleen perussukat, mikä olikin enemmän kuin mukavaa vaihtelua Metsäpirtti kolmosten jälkeen - näistä on tulossa lisää juttua myöhemmin. Sain valmiit langat ja toiveen napakoista perussukista, koska teini ei suostu peittämään nilkkojaan tavallisilla sukilla, mutta villasukat kuulemmat kelpaisivat. 
 
Työkaveri osti langat, minulle tuli ennakkoon vain kuva vyötteestä ja kysymys, saako tästä sukat. Lanka oli Housea, jota en ollut aikaisemmin kutonut, mutta koostumukseltaan sellaista, että  sopii sukkalangaksi. Niinpä minulle sitten päätyi kolme kerää Housen vaaleanpuna-beige-harmaata lankaa, nimikkeellä House Kuvio. Langassa oli todella pitkä väriraportti yhteen 39 koon sukkaan niitä meni vajaa kolme. Lanka on melkoisen löysäkierteistä ja menee helposti sääpuoleen, niitä olen joutunut useamman kerran korjaamaan. 

Ensimmäisissä sukissa  silmukoita on 52, varsi on 3o 1n varren pituus noin 20cm, kantapää vahvistettu 28 silmukkaa ja 28 kerrosta, kantalapun reunasta 17 silmukkaa ja kavennukset joka toisella kerroksella. Pituutta sen verran, että kavennusten jälkeen terän mitta oli n. 25,5cm kavennusten kanssa.   
 

Koska lankaa oli kolme kerää ja ensimmäisiin meni reilu kerä, niin päätin tehdä toisetkin sukat. Varteen perus 2o2n joustin, vähän lyhyempi varsin kuin ensimmäisissä, muutoin samat notuulit kuin noissa ensin tehdyissä. Lankaa oli kuitenkin sen verran niukasti, että toisia sukkia ei voinut kohdistaa ihan raidalleen oikein, sillä siten olisi toisen sukan kärkeen ollut pakko kutoa tummaa.

Ei kommentteja: