torstai 18. marraskuuta 2021

Jouluaskartelua

Nyt on kyllä maailmankirjat sekaisin, kun antijouluihminen alkaa suorittaa jouluaskarteluja. Työkaverini oli tehnyt työpaikalle viime vuonna joulukalenterin, joka vetosi allekirjoittaneen huumorintajuun täysillä. Pyysin häneltä kalenterin "sisukset" ajatuksenani tehdä itsekin vastaava kalenteri. 
 
Tyypilliseen tapaan halusin tehdä kyseisen kalenterin kierrätysmateriaaleista -toinen vaihtoehto oli käyttää 15€ ja ostaa Lidlistä puinen kalenterin runko. Ratkaisua miettiessäni kierrätys ja askartelu voittivat ihan siitä syystä, että en "kalsaripäivää" viettäessäni jaksanut lähteä hakemaan kaupasta kalenterirunkoa. Niinpä siis katselin ympärilleni ja päätin etsiä materiaalit kotoa. 
 
Kalenterin runkona on Dermosilin postituslaatikosta leikkaamani pahvi, jonka väritin itse liiduilla vihreäksi. Minulla oli avaamaton purkki vihreää askartelumaalia, jota ajattelin tuossa hyödyntää. Maali oli vuodelta kilpi ja kivi eli tietenkin kuivunut, mistä syystä jouduin miettimään vaihtoehtoa B, joka oli siis värittäminen liiduilla (onneksi kaapista löytyi sellaiset vähän isomman kokoiset liidut joilla värittää).  Latvatähti samaa materiaali ja liiduilla väritetty sekä nitojalla kiinitetty.

 
Lippunauhassa on pohjana pinkki heijastinlanka, joka löytyi jämälankapurkista, tekstiliput on tehty kirjekuoresta leikatuista paloista. Kalenterin luukuissa on sisällä ne työkaverilta saamani mietelauseet, joiden sisällön tyyli selviää kalenterin nimestä. 
 

Kalenteri seisoo itsekseen. Taustatuet ovat samaa pahvia eli kaksi noista poisleikatuista reunakappaleista. Liimasin ja teippasin ne tuonne taustalle ja hyvin toimii

 
Saatuani ensimmäisen valmiiksi, päätin tehdä vielä toisen, kun kerran materiaaleja oli - olin tulostanut varmuuden vuoksi mietelauseet tuplana. Toinen näistä on matkalla miehen työpaikalle, toisen ajattelin antaa Ievuskaiselle.

Ei kommentteja: