torstai 11. kesäkuuta 2020

Pitsiä paitaan

Olen toivoton napakymppeilijä tahrojen suhteen, varsinkin, jos haluaisin säästää jotain vaatetta, niin aivan varmasti osun siihen jollain hyvin hankalasti poistettavalla. Vuosien saatossa minusta on tästä johtuen kehkeytynyt melkoinen tahranpoistoguru, joten monta vaatetta olen pelastanut oikeaoppisella nopealla tahranpoistolla. Nyt vain kävi niin onnettomasti, että onnistuin saamaan hiusväriä yhdelle lempipaidoistani ja hiusväri nyt vain on mahdoton irrottaa puuvillasta. Muutaman pesuvälin pidin tahraista paitaa ja mietin, miten siihen suhtautua, kelpaako se sellaisenaan vai pitääkö sille tehdä jotain.


Lopulta päädyin ratkaisuun täytyy tehdä jotain. Päätöksestäkin kesti vielä jonkin aikaa ennen kuin tajusin, mitä se "jotain" todella on ja siitä vielä hetki ennen kuin korjaus pääsi toteutukseen. Jälleen kerran hamsterin varastoista oli hyötyä, sillä olin hankkinut korjausmateriaalin ehkä vuosi, pari sitten materiaalipankista odottamaan sopivaa käyttöä, koska se nyt vain sattui olemaan niin nätti.


Alkuperäisesti korjausmateriaali oli pitsimekon kauluksesta leikattu niin että kauluspitsiä ei ollut erikseen irrotettu pohjasta, vaan mukana oli kauluksen lisäksi parin sentin kappale itse mekkoa. Ratkoin sen irti, jolloin minulle jäi pelkkä vihreä kauluspitsi. Tästä pitsistä otin noin puolet ja ompelin sen kiinni paitaan peittämään noita tahroja. Lopputulos on hullusti niin aidonnäköinen, että kaikki eivät välttämättä tajua tämän olevan korjaus, vaan luulevat sen kuuluvan paitaan. 


Ei kommentteja: