tiistai 31. maaliskuuta 2020

Mahdollisuuksen maaliskuu

Päätin jatkaa positiivisessa hengessä, maaliskuu on pitkä kuukausi ja se on mahdollisuuksia täynnä. Maaliskuussa saa aikaan vaikka mitä, ehtii vaikka mitä ja se on täynnä iloa ja positiivisia kokemuksia.


Tavoitteena on pitää kauppalasku alta 300€:n ja syödä terveellisesti. Tässä kuussa aion myös kerätä jälleen monen kuukauden tauon jälkeen kauppakuitit talteen ja todella seurata kulutustamme.


1. viikko
Maaliskuun ensimmäinen viikko on todellinen tynkä eli piti sisällään vain yhden päivän. Myönnän, että on vaikea saada maaliskuista lumisadetta kääntymään positiiviseksi asiaksi, vaikka miten yrittäisi, mutta ainakin hetken maailma oli valkoinen ja valoisa. Saimme myös perunkirjoituspaperit valmiiksi ja laskelmieni mukaan saatan sittenkin selvitä perintöveroista nelinumeroisella summalla. Hyödynsin Lidlistä helmikuun viimeisenä päivänä ostettua hävikkikoria ja sain sen käytettyä melkein kokonaan, ensi viikolla piisaa siis eväitä.

2. viikko
Verottaja jatkaa positiivisella linjalla, sain henkilökohtaisen veroehdotukseni ja uskomatonta kyllä, se näytti palautuksia, vaikka olin henkisesti varautunut useamman tonnin jälkiveroihin. Nopealla laskelmalla päädyin toteamaan, että saan palautuksia myös kaikkien korjausten jälkeen. Työpäivät ovat pitkiä ja lisätöitäkin on taas viikon ohjelmassa, joten kovin paljon ei ehdi kuluttamaan, mikä on positiivista. Viikon tavoitteena on laatia "ostettavien asioiden luettelo" eli ne luvallisesti ostettavat asiat, joilla voin tyydyttää ostohimoani. Tosin jouduin vetämään jo ennen listan valmistumista yhden yli, kun kaivelin uuden Saluxin omista jemmoistani ja kauhatkin saattavat päätyä mukaani koti-kotoa.

3. viikko
Töitä, lisätöitä ja Potteria eli ihan normaalia arkea siis. Laajenevaa Korona-virus hysteriaa, seuraan hämmentyneenä sivusta, miten kanssaihmiset hamstraavat kaupat tyhjiksi ja maailma hiljenee odottamaan tuomiopäivää. Alan pelätä, että kevään reissusta ei tule mitään ja loppuviikosta asia on jo melkein varma, matkatoimistot peruuttavat matkat pitkälle kevääseen - ihan vielä se ei koske meidän löhtöajankohtaamme, mutta ensi viikolla jos peruutuksia jatketaan, niin se on sitten siinä. Ruokahävikki on pysynyt nollassa, mutta kauppakuitit ovat edelleen listaamatta, v-käyrän nousua on hillitty sipsipusseilla, mikä hävettää. Tehokas viikonloppu maalla, saatiin vähän siivottua ja tavaraa kierrätykseen.

4. viikko
Aika on jakaantunut kahtia aikaan ennen koronaa ja aikaan koronan jälkeen. Meidän normaaliin arkeemme se ei juuri ole tuonut muutoksia, ainoat konkreettiset asiat ovat se, että Herra Kirjoitus tekee suurimmaksi osaksi etätöitä mistä johtuen maito häviää jääkaapistamme samalla nopeudella kuin bensa leuhkapellin tankista. Perheessämme aika pysähtyi kuitenkin toisella tavalla, Herra Kirjoituksen isä kävi kuoleman porteilla. Vielä tämän kerran lääkärit saivat kiskottua hänet takaisin, vaikka jo hetken näytti todella, todella pahalta ja pelkäsin, että järjestän seuraavia hautajaisia ihan näillä näppäimillä. Tuntuu jotenkin hullulta, että toiset pelkäävät koronaa aivan hysteerisesti ja minä puolestani tiedän sairastavani sen varmasti jossain kohtaa, sillä en usko kuuluvani niihin onnellisiin 20%:in, jotka siltä välttyvät. En kuitenkaan osaa pelätä sitä, yritän vain järjestellä asiat niin, että jos se koituu kohtalokseni, jälkeenjäävien on helpompi jatkaa elämäänsä ja toisaalta olen päättänyt olla se pirullisen sitkeä akka, joka kaikesta huolimatta selviää tästäkin. Koska Uusimaa on suljettu, katosi pitkään odotettu lomareissu myös savuna ilmaan, sitä en tiedä saammeko koskaan rahoja matkasta takaisin, mutta en jaksa miettiä sitä. Olen vilkaissut rahastojani vain kahdesti korona-epidemian alkamisen jälkeen ja päätin, että seuraavan kerran katson sinne päin vuonna 2021. Koska tällä hetkellä ruokakaupat ja apteekki ovat suunnilleen ainoat paikat, joissa voi asioida, olen päättänyt satsata ruoan laatuun. Ihan sama paljonko kauppalasku on, tässä kohtaa meillä on siihen varaa. Yritämme syödä mahdollisimman terveellisesti ja tankata vitamiineja, vaikka niistä ei koronaa vastaan apua olisikaan, auttavat ne ainakin jaksamaan muuten paremmin. Kauppalappuja en jaksa koota ja laskea, ravintoloissa ei ainakaan tule käytyä, eikä pikaruokaa syötyä, sillä inhoan autokaistoja ja muualta sitä ei nyt saa. Tarkoituksella poistin kaikki woltit yms. ruokaa kuljettavien tahojen sovellukset puhelimestani, vain ResQ:n jätin, jotta on vähemmän kiusauksia. Vuoden kolmas hävikkilaatikko tuli ostettua; sen sisältöä  ja siitä tehtyjä kokkauksia olen esitellyt tuolla aiemmin.

5.viikko
Maaliskuun viimeinen viikko eli pari päivää. Vähän on sellainen viimeistä viedään fiilis monessa asiassa. Viimeiset harrastetyötunnit tehtiin vain paperilla, koska korona. Uutta sopparia ei ole tehty, koska korona. Isän viimeiset paperiasiat eli perunkirjoitus hoidettiin Skypellä, koska korona. Töitä on riittänyt, koska korona.  Matkatoimistot ilmoittavat, että maksettujen matkojen rahojen palauttamisessa on ongelmia, koska korona. Minä olen turhautunut, koska korona - no itse asiassa olen vielä turhautuneempi, koska takatalvi. HPWU:kin turhauttaa, koska leveliin 49 täytyy koota 700 000 pistettä. Joten taidan käyttää mahdollisuuksien maaliskuun viimeisen päivän nukkumalla, koska menen vielä yöksi töihin.


Maaliskuun ehdottomasti positiivisin asia on se, että ruokahävikki on kerrankin nolla. Olen jostain väsyneen ja kyllästyneen pääni uumenista kaivanut esiin sisäisen kotihengettäreni ja loihtinut kerrankin ruokaa kaikesta jääkaappiin ostetusta. Kolmas hävikkilaatikkokin on tullut käytettyä melkein kokonaan.

Maaliskuun tavoitteena oli syödä mahdollisimman paljon kaapista ja pakasteesta sekä tehdä täydennystilaus fiksuruokaan, jotta ruokalasku pysyisi mahdollisimman pienenä ja kaapit tyhjenisivät. Lisäksi olen ajatellut laatia itselleni listan sillä ajatuksella, että saan ostaa tavaran kuukaudessa (nämä siis sellaisia tavaroita, joita ei oikein voi hankkia käytettyinä), loppuvuodeksi siis yhteensä 10 tavaraa.

Korona hysteria muutti maaliskuun suunnitelmia jonkun verran eli sen sijaan, että kaappeja olisi tullut syötyä tyhjäksi, olikin pakko ostaa lisää tavaraa jemmaan - ihan vaan varmuuden vuoksi. Lohduttelen itseäni, että syödään niitä sitten kun ei päästä matkustamaan, tulee superedullinen loma, ruoat omista kaapeista ja harrasteena Potteria.

Ei kommentteja: