lauantai 28. maaliskuuta 2020

Kolmas hävikkilaatikko

Onnistuin ostamaan vuoden kolmannen hävikkilaatikon Lidlistä. Tällä kertaa laatikon sisältö oli seuraava: pussi lehtikaalia, persiljaruukku, basilikaruukku, jäävuorisalaatti, paprika, kaksi omenaa, 10 banaania ja fenkoli.


Persiljat pakastin, basilikasta suurimman osan samoin, mutta ruukun jätin ikkunalle lisäsadon toivossa. Lehtikaali oli tuotteista huonommassa kunnossa, joten sovelsin siitä feta-lehtikaalipastan. Ohje olisi ollut vuohenjuustolle, mutta kun sitä ja pinjansiemeniäkään ei ollut,käytin fetajuustoa. Yllättävän hyvää, olen arastellut lehtikaalin käyttöä, mutta ainakin noin se toimi oikein hyvin, vaikka ei kuvassa kummoiselta näytäkään.


Fenkolista tein fenkoli-coleslawta, jossa on siis valkokaalia, porkkanaa ja fenkolia, kastikkeena kermaviiliä sinapilla, pippurilla, suolalla, sokerilla ja etikalla maustettuna.

Paprikasta ja jäävuorisalaatista rakentelin lisukkeiden kera kreikkalaista salaattia. Omenat ja osa banaaneista tuli syötyä sellaisenaan, osan laitan smoothieen, johon taidan kokeilla lisätä tehosteeksi keittämääni inkiväärijuomaa (inkivääriä, sitruunaa ja hunajaa), johon olen ihan koukussa. Inkiväärinlopuista väänsin vielä inkivääri-sitruunakastikkeen kanalle. Kun vielä lisäksi paistoin lasagnea ja tein kebabkiusausta, tunsin itseni suorastaan kotihengettäreksi, joka on varustanut perheensä pitkäksi aikaa ruoalla.

Ei kommentteja: