torstai 31. toukokuuta 2018

Toukokuun tulokset

Ilmeisesti suunitelmattomuus sopii minulle oikein hyvin, sillä tavoitteettomasta toukokuusta tuli tehokas toukokuu. Toukokuussa tuli tehtyä paljon töitä, siivottua koko kämppä ja nautittua mikrolomista - aurinkokin hemmotteli oikein urakalla, joten mikä sen mukavampaa. Kävimme siis Herra Kirjoituksen kanssa esimerkiksi syömässä joululahjaksi saamamme sunnuntailounaan ja sen jälkeen kiirettömällä kävelyllä katsellen sireeninkukkia ja heräävää kesää. Välillä rentoutumiseen ja pään tyhjentämiseen riitti ihan tunnin parin makoilu auringossa D-vitamiinitankkauksella - kun ei ollut suunnitelmia, ei myöskään pää jäystänyt, että on pakko tehdä, pakko hoitaa, pakko kiirehtiä.

Hemmottelin itseäni tai oikeastaan me hemmottelimme itseämme, koska Herra Kirjoitus osallistui yhtä lailla, kahdella hieronnalla ja lisäksi kävin Ayurvedisessä käsi- ja jalkahieronnassa. Jokainen noista tuntui kuin pieneltä lomalta, varsinkin viimeksi mainittu oli superrentouttava.

Totta kai kultaisessa pilvessä on myös se synkkä nurkkansa ja se löytyy sieltä, mistä aina ennenkin eli herkuista ja ruoasta. Ruokaan meillä (ja tämä on siis kokonaissumma, ei puolikas) meni n. 210€ kuukaudessa ja sen pitäisi kuta kuinkin olla koko kuukauden ruokamenot. Toki kaappeja syötiin parhaan mukaan tyhjiksi, mutta paljon ostettiin myös ResQ-ruokaa ja syötiin ulkona, tästä viimeksi mainitusta suurin osa on laskettu herkkuihin. No se tietty vääristää herkkusummaa aika paljon ylöspäin, samoin toki se, että meillä kävi vieraita, joita varten varattiin kaikkea hyvää. Herkkuihin ja pikaruokaan meni 88€. Mitähän tuohon sanoisi. Ei varmaan taida olla mitään järkevää sanottavaa, paitsi se, että minä ja vaaka ei edelleenkään olla kavereita.

Ruokahävikkikin on buuauksen arvoinen asia sillä roskiin menivät 2 päärynää, 2 omenaa, 1 porkkana, 1 makkara (eli toinen pötkö lenkkimakkarapakkauksesta) ja puolikas salaatti. Jos olisin herännyt asiaan edes päivää aikaisemmin, nuo päärynät ja omenat olisi vielä voinut hukuttaa smoothieen. Salaatti on kuitenkin noista se kaikkein häpeällisin asia, näin sen kuihtuvan ikkunalaudalla, mutta en vain saanut aikaiseksi tehdä salaattia. Tosi isot moitteet tästä ihmiselle, joka aina hehkuttaa, että ruokaa ei saa mennä hukkaan. Lupaan, lupaan petrata tapani. Todellakin.

Tavaroita olen ostanut kaksi; ostin magneettitaulun matkamuisto jääkaappi magneetteja varten. Kyllästyin siihen, että ne ovat laatikossa piilossa tai jääkaapin ovessa ja halusin ne jonnekin muualle. Taulu maksoi euron, joten ei mitenkään hirveä sijoitus.

 

Sitten lahjoin itseäni Kaloriinan päivänä ja ostin itselleni uudet hifistely sukkapuikot Knitpro Cubicsit, jotka kustansivat postikuluineen 8€.
 

Muitakin tavaroita meille tuli. Herra Kirjoitus löysi kirppikseltä paketissa olevan äänikirjan kolmella eurolla ja hankki sen meille "hätätilanteita" (jolloin ei ole lainattu kirjastosta sopivaa kuunneltavaa tai Storyteliin ei pääse kiinni) varten. Lisäksi sain ilmaiseksi shortsit, 3 kpl tyynyliinoja ja muutaman pyyheliinan. Näistä erityisesti tyynyliinat tulivat tarpeeseen, sillä vanhat uskolliset alkavat olla loppuunkuluneita ja päätyvät kohta tekstiilinkierrätykseen. Tässä kohtaa huomion arvoista on se, että lankaa ei tullut yhtään kerää lisää, kiusauksia oli, mutta en langennut.

Poistuneita tavaroitakin on muutama; naruamppeli, valkoinen muoviamppeli, lasipurkki, 11 kpl hiuspantoja, keltaiset mokkasiinit, muovipurkit geokätköilyyn, muoviletkut askarteluun, kahvipussit ja pari kassillista sekalaisia askartelutarvikkeita. Nämä kaikki siis lähtivät kiertoon. Yhdet Herra Kirjoituksen kengät päätyivät loppuun kuluneina roskiin. Lisäksi pari paria sukkia päätyivät uusille omistajilleen eli lankavarastot pienenivät aavistuksen. Tietenkin on myös kasa tyhjentyneitä kosmetiikkapurtiloita, jotka käsittelen omassa tekstissään.

Ostoksettomia päiviä kaikkiaan 17, mikä on varsin hyvin suhteessa siihen, missä tahdissa noita herkkuja ja muita on tullut ostettua.

Ei kommentteja: